"Батько інтернету" раптово заявив про найкращу альтернативу глобальній мережі
Категорія
Технології
Дата публікації

"Батько інтернету" раптово заявив про найкращу альтернативу глобальній мережі

"Батько інтернету" раптово заявив про найкращу альтернативу глобальній мережі
Джерело:  online.ua

Один з творців Всесвітньої павутини Тім Бернерс-Лі дуже багато разів звертав увагу на те, що інтернет має бути не лише безкоштовним, а й відкритим. Він також зізнавався, що використання його дітища для пропаганди і поширення фейковий новин викликає стурбованість. Саме тому "батько інтернету" вирішив знайти альтернативу: нещодавно він представив власний проєкт з відкритим вихідним кодом, головною метою якого є збереження конфіденційності користувачів мережі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на TechCrunch.

"Заснований вченим стартап Inrupt запустив корпоративну версію платформи Solid, створеної ще 3 роки тому. Вона дозволяє великим організаціям та урядам створювати додатки, при роботі з якими користувачі отримують можливість контролювати свої дані, що знаходяться в персональних онлайн-сховищах (модулях). До них можуть бути підключені різні сервіси для виконання конкретної роботи, наприклад, сплати податків або взаємодії з постачальником медичних послуг", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що на відміну від традиційних веб-додатків, включно з їхніми мобільними версіями, при роботі з Solid власник додатка повинен запросити дозвіл на використання персональних даних. У разі потреби користувач може просто закрити сервісу доступ до свого модулю, перестаючи ділитися особистою інформацією. Що важливо розуміти, одним з перших таких проєктів став додаток Національної служби охорони здоров'я Великої Британії – з його допомогою пацієнти можуть контролювати свої дані про здоров'я.

"У компанії також є досвід співпраці і з іншими організаціями, включаючи BBC і уряд Фландрії у Бельгії. Розробники проєкту зазначають, що в основі Solid лежать ті ж стандарти і методи створення сайтів, тому додатки нового типу будуть працювати у будь-якому браузері. У планах стартапу – подальше розгортання платформи силами великих компаній", – пише видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в мережу злили перші дані про iPhone 13.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?