Байден анонсував масштабний проєкт, щоб врятувати США
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден анонсував масштабний проєкт, щоб врятувати США

Байден анонсував масштабний проєкт, щоб врятувати США
Джерело:  online.ua

9 листопада новообраний президент США Джо Байден неочікувано для всіх вперше анонсував створення "перехідної" наукової ради, яка, за його словами, стане дорадчим органом нової адміністрації для розробки політики боротьби з пандемією коронавірусу. Майбутній очільник Білого дому звернув увагу на те, що боротьба з пандемією коронавірусу — це одна із найважливіших битв, яка чекає на нього та його команду, і інформацію для цього новій адміністрації президента Штатів надаватимуть науковці та експерти. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC.

"Наукова рада допоможе сформувати мій підхід до боротьби зі зростанням кількості заражень, забезпечити, щоб вакцини були безпечними, ефективними та розподілялися ефективно й безкоштовно, та забезпечити захист груп ризику", — наголосив американський політик.

За його словами, нову раду очолять Давид Кесслер — колишній голова Управління з нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів, колишній генеральний хірург (основний представник з питань охорони здоров’я у федеральному уряді) Вівек Мерті та Марселла Нунес-Сміт — професор Єльського університету у галузі громадського здоров’я та менеджменту. Окрім того, наголошується, що до складу ради увійде також Рік Брайт, який запевняє міжнародну спільноту, що його звільнили з посади в адміністрації Трампа через застереження щодо готовності Штатів до протидії пандемії.

Не можна не згадати про те, що нещодавно Джо Байден пообіцяв суттєві зміни у підході офіційного Вашингтону до боротьби з вірусом, які включатимуть обов’язкове носіння масок. Представники політика стверджують, що забезпечать всім американцям доступ до регулярного та безоплатного тестування і нададуть "чіткі, послідовні, засновані на доказах рекомендації" щодо поведінки під час пандемії.

Що важливо розуміти, 5 листопада у США вперше виявили більше 100 тисяч заражень коронавірусом за добу. Останні декілька днів показники також вищі 100 тисяч. З початку пандемії в Штатах зафіксували понад 9,9 млн заражень та 237 тисяч смертей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меланія Трамп написала перший твіт на тлі чуток про її розлучення з президентом США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?