Байден анонсував пакет військової допомоги Україні під час візиту до Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Байден анонсував пакет військової допомоги Україні під час візиту до Києва

Байден анонсував пакет військової допомоги Україні під час візиту до Києва
Джерело:  online.ua

Під час свого візиту в Київ президент США Джо Байден оголосить про новий пакет військової допомоги. Він включатиме артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби та радіолокаційні системи.

Джерело: Білий дім

Джо Байден анонсував черговий пакет допомоги

Як повідомляють джерела США, Президент Джо Байден оголосив про півмільярда доларів додаткової допомоги Україні під час раптового візиту в Україну в понеділок.

Поки світ готується відзначити однорічну річницю жорстокого вторгнення Росії в Україну, я сьогодні перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну і непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України, - повідомив Байден.

Він повідомив про анонс чергової допомоги Україні.

Сьогодні в Києві я зустрічаюся з президентом Зеленським та його командою для розширеної дискусії щодо нашої підтримки України. Я оголошу про чергову поставку критично важливого обладнання, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радіолокаційні системи, щоб допомогти захистити український народ від повітряних атак, – наголосив він.

Вартість цього пакета допомоги – 500 млн доларів.

Байден у спільній промові разом із президентом України Зеленським сказав, що пакет включатиме більше військового обладнання - артилерійські боєприпаси, більше списів і гаубиць.

У своєму виступі Байден говорив про стійкість українського опору, коли війна вступає в другий рік.

Через рік Київ стоїть. І Україна стоїть. Демократія стоїть, – сказав Байден.

Військова допомога від США

19 лютого в Конгресі США закликали адміністрацію Джо Байдена терміново передати Україні системи озброєння, необхідні для перемоги над окупантами у розв'язаній Росією війні.

20 січня Вашингтон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,5 мільярда доларів, до якого увійшли сотні броньованих машин, системи протиповітряної оборони, ракети та інше озброєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?