США озвучили попередження Китаю через ймовірне надання летальної зброї РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

США озвучили попередження Китаю через ймовірне надання летальної зброї РФ

США озвучили попередження Китаю через ймовірне надання летальної зброї РФ
Джерело:  online.ua

Пані посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд публічно попередила, що Китай перетне "червону лінію" у разі надання летальної військової допомоги Росії у війні проти України.

Джерело: "CNN"

США озвучили попередження Китаю щодо летальної зброї для Росії

Ми вітаємо заяву Китаю про те, що він хоче миру, оскільки це те, чого ми завжди прагнемо в таких ситуаціях. Але ми також маємо чітко усвідомлювати: якщо китайці чи хтось інший має намір надати летальну підтримку росіянам у їхньому жорстокому нападі на Україну, то це неприйнятно. Це було б "червоною лінією, - наголосила американська дипломатка.

Лінда Томас-Грінфілд також нагадала слова американського лідера Джо Байдена про те, що США розглядають Китай як супротивника.

Постпред Штатів в ООН вкотре підтвердила, що офіційний Вашингтон готовий конкурувати з КНР і, коли це необхідно, протистояти китайцям.

І це те, що ми робимо. І це те, що ми будемо продовжувати робити, щоб гарантувати, що наші національні інтереси завжди будуть на першому плані, - попередила американська дипломатка.

Що відомо про можливе надання Росії летальної зброї

19 лютого очільник Держдепу Ентоні Блінкен підтвердив чутки, які ширилися в медіа, про те, що Китай обговорює можливість надання Росії летальної військової допомоги, яку Москва може використати для посилення своєї агресії в Україні.

Ми вкрай стурбовані тим, що Китай розглядає можливість надання летальної підтримки Росії в її агресії проти України. І я чітко заявив, що це призведе до серйозних наслідків, зокрема в наших відносинах. Про це говорив і президент Байден під час своїх кількох зустрічей із Сі Цзіньпіном, – заявив тоді глава Держдепу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?