Україна оголосила бойкот Парламентській асамблеї ОБСЄ
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна оголосила бойкот Парламентській асамблеї ОБСЄ

Україна оголосила бойкот Парламентській асамблеї ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Делегація парламенту України вирішила не брати участь в зимовій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, що відбудеться 23-24 лютого у Відні, на знак протесту проти допуску до неї представників країни-агресорки РФ. Про це повідомила народна обраниця від "Слуги народу" Євгенія Кравчук.

Джерело: телемарафон  "Єдині новини"

Україна планує бойкотувати Парламентську асамблею ОБСЄ через Росію

Ми не будемо брати участі в офіційних заходах Парламентської асамблеї, в жодних. Але ми їдемо до Відня для переговорів з нашими партнерами щодо того, що робити, як вивести із цієї кризи ОБСЄ і принаймні Парламентську асамблею ОБСЄ, – зазначила українська депутатка.

Євгенія Кравчук також звернула увагу міжнародної спільноти на те, що ситуація, коли одна-дві країни мають можливість блокувати всі рішення, є де-факто глухим кутом для будь-якої міжнародної організації, де діє таке правило.

Тому ми працюємо разом з нашими партнерами над реформою ПА ОБСЄ, – підкреслила українська політикиня.

Згідно з її даними, членами делегації країни-агресорки на Парламентській асамблеї ОБСЄ є понад 60 людей – що важливо розуміти, йдеться не лише про депутатів.

Там ціла купа, ми розуміємо, просто спецслужби, пропагандисти, які приїдуть використовувати засідання як декорацію... Ми разом із нашою українською громадою працюємо над протестами біля території Хофбурга, де це буде відбуватись, щоб це не ставало нормою. Але ми самі не будемо перебувати на засіданнях, – заявила Євгенія Кравчук.

 Що відомо про останні скандали навколо ОБСЄ

Як уже згадувалося раніше, глава МЗС Австрії Александр Шалленберг вимагає допустити російських делегатів, які під західними санкціями, на зустріч ОБСЄ у Відні, ігноруючи критику двох десятків країн.

Що важливо розуміти, під час літнього та осіннього засідань Парламентської асамблеї ОБСЄ представники Росії участі не брали – Британія та Польща відповідно відмовились від видання їм віз.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?