Байден доручив зібрати свідчення проти РФ щодо агресії та отруєння Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден доручив зібрати свідчення проти РФ щодо агресії та отруєння Навального

Байден доручив зібрати свідчення проти РФ щодо агресії та отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Новий президент США Джо Байден доручив американській розвідці вивчити інформацію про кібератаки SolarWinds, втручання уряду Росії у вибори 2020 року та отруєння опозиціонера Олексія Навального. за підсумками розслідувань адміністрація розробить необхідні рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг речниці Білого дому Джейн Псакі.

За її словами, отруєння Навального вивчатимуть також з позиції використання забороненої хімічної зброї.

“Навіть якщо ми працюємо з Росією для просування інтересів США, ми також працюємо над тим, щоб змусити РФ відповідати з її безрозсудні та ворожі дії”, - наголосила Псакі.

Також американська розвідка займеться інформацією про нібито нагороду за вбивство військовослужбовців армії Сполучених Штатів в Афганістані, яку пропонувала російська сторона.

Речниця Білого дому підтвердила, Байден намагається продовжити договір про контроль над ядерною зброєю з російською владою. Документ знижує кількість систем для запуску стратегічної ядерної зброї та знижує обсяги останньої до найнижчого рівня за підсумками останніх десятиріч.

Нагадаємо, Джо Байден склав присягу 20 січня 2021 року та став 46-м президент США після Дональда Трампа. У перші дні на посаді він скасував низку рішень, які ухвалив його попередник-республіканець.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав офіційну Москву погодитися на пропозицію американської влади щодо договору про ядерну зброю. З такою заявою очільник Альянсу виступив під час брифінгу у Брюсселі. Усі союзники блоку підтримують договір, оскільки він вкрай важливий для збереження миру у світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?