Байден готує смертельний удар по планах Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден готує смертельний удар по планах Путіна

Байден готує смертельний удар по планах Путіна
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах розробляють нову санкційну ініціативу проти кремлівського проєкту "Північний потік-2". Цей удар остаточно покладе край будівництву газогону, який викликав стільки суперечок поміж партнерами одного блоку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bild.

Зазначається. що нове рішення ухвалюватимуть вже наступного січня, ймовірніше за офіційної каденції демократа Джо Байдена.

"У найбільшій німецько-американській точці суперечок, а саме про російський газопровід "Північний потік-2" через Балтійське море, Джо Байден в наступні кілька місяців знову посилить кермо влади, щоб остаточно збанкрутувати престижний проєкт Кремля — включаючи майже три мільярди євро німецьких інвестицій і необмежену підтримку з боку федерального уряду", - звернули увагу журналісти.

Норми законопроєкту про оборонний бюджет США на 2021 рік передбачають санкції проти страхових та сертифікаційних компаній, що беруть участь у будівництві.

Газові експерти з Європи тим часом зауважили, що новий санкційний удар фактично поставить хрест на всьому проєкті, хоча вже 95% його реалізовані.

У Палаті Представників та Сенаті Конгресу США вже існують домовленості про введення додаткового тиску на російський газогін. Перші рестрикції проти планів Кремля у цьому напрямку американська влада ввела минулого грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 січня 2021 року розпочнеться новий етап газового контракту України та Росії відносно транзиту газу в Європу, згідно з яким "Газпром" зобов’язаний прокачати через українську ГТС лише 40 млрд кубометрів газу в рік, що майже в чотири рази менше компресорної потужності газотранспортної системи України. Офіційний Київ вже готується до цього моменту, тому розробляє план, як відповісти Росії та не зазнати втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?