Байден хоче профінансувати зброю для Тайваню в рамках бюджету для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден хоче профінансувати зброю для Тайваню в рамках бюджету для України

Байден хоче профінансувати зброю для Тайваню в рамках бюджету для України
Джерело:  online.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена планує звернутися до Конгресу з пропозицією профінансувати озброєння для Тайваню в рамках додаткового бюджетного запиту для України.

Джерело: Financial Times

Байден хоче профінансувати зброю для Тайваню в рамках бюджету для України

За словами співрозмовників видання, це допоможе прискорити поставки зброї Тайваню на тлі військової активності Китаю. Згідно з даними джерел, американське Адміністративно-бюджетне управління включить фінансування для Тайваню до додаткового запиту в рамках зусиль із прискорення постачання зброї.

У разі ухвалення Конгресом Тайвань уперше отримає зброю через систему військової допомоги іноземним державам. Очікується, що Білий дім подасть запит цього місяця.

Минулого тижня президент США Джо Байден розпорядився виділити до $345 млн військової допомоги Тайваню для стримування Китаю.

Видання пише, що голосування щодо додаткового бюджету, який буде зосереджений переважно на новій військовій допомозі Україні, стане першим випробуванням на підтримку Києва в нинішньому скликанні Конгресу.

Нещодавно група ультраправих республіканців у Палаті представників намагалася використати щорічний оборонний законопроєкт для обмеження підтримки України з боку США.

Водночас включення до бюджету для України Тайваню, який має сильну двопартійну підтримку в Конгресі, може допомогти адміністрації та проукраїнським республіканцям здобути прихильність тих конгресменів, які в іншому випадку були б проти.

США готують новий пакет військової допомоги Україні

За інформацією видання, Міністерство оборони Сполучених Штатів планує оголосити про майбутній транш у Вашингтоні вже на початку наступного тижня.
Крім того, у джерелі йдеться, що в Києві з нетерпінням очікують на прибуття американського танка Abrams, який передбачається надійде в Україну на початку вересня. Цей танк може сприяти прориву російської лінії оборони, що стане важливою підтримкою України.

Водночас співрозмовники видання у Пентагоні очікують, що український контрнаступ продовжуватиметься щонайменше протягом осені, і, можливо, триватиме до зими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?