Байден і Гарріс назвали свій найперший крок після інавгурації в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден і Гарріс назвали свій найперший крок після інавгурації в США

Байден і Гарріс назвали свій найперший крок після інавгурації в США
Джерело:  online.ua

Новообраний американський президент Джо Байден виступив зі спільною заявою разом з новою віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Вони оголосили свої найперші кроки на посадах після інавгурації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт перехідної команди.

Кількома запланованими указами у заяві ставлять мету "побороти найсерйознішу шкоду, яку завдала адміністрація" попереднього президента Дональда Трампа.

За словами політиків, перш за все вони візьмуться за відновлення співпраці Сполучених Штатів та Всесвітньої організації охорони здоров'я. Передбачається, що Байден скасує указ про вихід країни з лав структури, оскільки вона має рішуче значення для координації боротьби проти COVID-19.

"Як тільки Сполучені Штати відновлять взаємодію з ВООЗ, адміністрація Байдена-Гарріс буде працювати з ВООЗ і нашими партнерами над зміцненням і реформуванням організації", - наголошується у заяві.

Водночас адміністрація Байдена перегляне проєкт будівництва стіни на кордоні США та Мексики, цей процес буде зупинено. Іншою ініціативою стане скасування заборони на в'їзд мешканців з мусульманських країн.

Напередодні деякі з кроків були вже оприлюднені, однак вони публікувалися загальним переліком без уточнення порядку виконання. Відомо, що нова адміністрація планує стимулювати американську економіку сумою в близько 2 трильйони доларів. До неї входять виплату 1400 доларів громадянам — до 600 доларів, виплату яких вже схвалили у Конгресі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп незабаром втратить посаду та разом з нею юридичну недоторканість. Це може стати початком чималих проблем із законом для політика, який розколов Республіканську партію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?