Трампу пророкують чисельні проблеми з законом після втрати недоторканості
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампу пророкують чисельні проблеми з законом після втрати недоторканості

Трампу пророкують чисельні проблеми з законом після втрати недоторканості
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп незабаром втратить посаду та разом з нею юридичну недоторканість. Це може стати початком чималих проблем із законом для політика, який розколов Республіканську партію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Economist.

Експерти вважають, проблеми можуть вже початися з рідного для Трампа Нью-Йорка. Мангеттенський окружний прокурор Сайрус Венс веде кілька розслідувань, які вказують на ймовірні фінансові злочини політика.

Преш за все вони торкаються стосунків Трампа та порноактриси Стормі, якій він опосередковано через своїх помічників намагався сплатити гроші за мовчання. Це було напередодні виборів 2016 року.
Представники відомства Венса припустили, що "підняття" бухгалтерії Трампа може відкрити шлях до інших проваджень, серйозніших за приховані виплати жінкам.

Це не єдині проблеми поки що президента виключно у межах Нью-Йорку. Наприклад, генпрокурорка Летиція Джеймс наполягає, що той разом з Trump Organization займалося практикою заниження вартості активів під час заявки на позики. Таким чином вони ухилялися від податків.

Окрім того, існує кілька цивільних претензій від жінок, які відкрито звинувачували Трампа у домаганнях та навіть сексуальному насильстві.

Видання згадує розслідування генпрокуратури округу Колумбія, воно пов'язане з імовірною фінансовою вигодою родини Трампа від його президентства. Іншою справою можуть стати заворушення у Вашингтоні, до яких, як вважають окремі посадовці, людей підбурював безпосередньо президент — той виступив на мітингу сере натовпу, що пізніше увірвався в Капітолій.

Журналісти не забули й резонансну телефонну бесіду Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським. Під час розмови американський лідер нібито тиснув на українського, використовуючи для того обіцянку про 200 мільйонів доларів військової допомоги. При чому тиснув він виключно із власної мети — намагався здобути компромат на Джо Байдена передвиборами 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Федеральне бюро розслідувань США терміново попередило американську владу про те, що прибічники конспірологічного руху QAnon мали намір проникнути на інавгурацію нового очільника Білого дому Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?