ФБР екстрено попередило Білий дім про ймовірний зрив інавгурації Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

ФБР екстрено попередило Білий дім про ймовірний зрив інавгурації Байдена

ФБР екстрено попередило Білий дім про ймовірний зрив інавгурації Байдена
Джерело:  online.ua

Федеральне бюро розслідувань США терміново попередило американську владу про те, що прибічники конспірологічного руху QAnon мали намір проникнути на інавгурацію нового очільника Білого дому Джо Байдена. Щоб реалізувати свій план вони навіть хотіли замаскуватися під нацгвардійців. Згідно з останніми даними, ФБР вже розкрило плани прибічників чинного президента Штатів Дональда Трампа зірвати інавгурацію демократа. Про це інформує  The Washington Post  з посиланням на звіт розвідки ФБР, передає ONLINE.UA.

"18 січня ФБР у приватному порядку попередило правоохоронні органи, що ультраправі екстремісти обговорювали, як видати себе за службовців Національної гвардії в Вашингтоні", – йдеться в матеріалі видання.

Як стверджують представники бюро розслідувань, екстремісти вивчали на картах уразливі місця у Вашингтоні. Розвідка ФБР дійшла висновку, що це підтверджує плани прихильників Дональда Трампа зірвати інавгурацію Байдена.

Варто звернути увагу на те, що Федеральне бюро розслідувань та Міноборони США уже почали активно перевіряти всіх нацгвардійців, яких 20 січня відправлять у Вашингтон охороняти порядок під час інавгурації. Спецслужби США всерйоз стурбовані тим, що серед військовослужбовців можуть бути прихильники бунтів на підтримку чинного президента Штатів.

Як уже згадувалося раніше, вперше про конспірологічний рух QAnon заговорили ще 3 роки тому. Його прихильники переконані, що у США діє група педофілів-сатаністів. Її членами, як вважають конспірологи, є відомі американські актори та політики від демократів. QAnon вірять в те, що активно продовжує боротися з цим злом лише Дональд Трамп та його команда(республіканці). Що важливо розуміти, ФБР внесло QAnon до переліку потенційних внутрішніх загроз нацбезпеці Штатів. Варто зазначити, що це перший конспірологічний рух, який внесли у подібний список. Як відомо, прихильники QAnon брали участь у штурмі Капітолію 6 січня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Джо Байден, у першу чергу, на новій посаді планує скасувати кілька рішень свого попередника Дональд Трампа. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?