Байден у перший день президентства хоче "помститися" Трампу — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден у перший день президентства хоче "помститися" Трампу — CNN

Байден у перший день президентства хоче "помститися" Трампу — CNN
Джерело:  online.ua

Майбутній американський президент Джо Байден передбачає у першу чергу на новій посаді скасувати кілька рішень свого попередника Дональд Трампа. Вдатися до такого політик-демократ планує вже у перший робочий день після інавгурації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За оприлюдненими даними, вже у середу, 20 січня планується підписання низки документів. Серед них — повернення Сполучених Штатів до Паризької угоди з клімату, введення обов'язку про носіння масок у федеральних установах та під час подорожей країною.

Відповідні дані були вказані у службовій записці Рона Клейна, нового керівника апарату робітників Білого дому.

В цілому Байден задумав поставити підпис на 10 указах. Також у переліку постанова Трампа про заборону в'їзду для біженців з мусульманських країн. Інше рішення спрямовано на заборону виселення та виплату студентських позик.

У Конгрес передбачають спрямувати велику законодавчу ініціативу про возз'єднання батьків-емігрантів та план стимулювання економіки на тлі коронакризи на 1,9 трильйона доларів США.

Серед іншого Байден поверне країну до ядерної угоди з Іраном та скасує жорсткі санкції адміністрації Ірану.

Нагадаємо, Трамп втратить посаду у той самий день, 20 січня. У листопаді 2020 року він програв на виборах, однак не визнав своєї поразки досі. Політик звинувачував опонентів у "викраденні" справедливого голосування, аж поки його прихильники не влаштували погром у будівлі Капітолію через його підбурювання.

Як повідомляв ONLINE.UA, на інавгурації суперника відмовився бути присутнім Дональд Трамп. Але його союзники та навіть донька Іванка Трамп вирішили прийняти запрошення Байдена і піти на інавгурацію. Трамп, який опинився під загрозою імпічменту, обурений. Він вимагає, щоб дочка змінила своє рішення і не відверталася від нього в день фінальної поразки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?