Байден і Путін обмінялися подарунками на переговорах
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден і Путін обмінялися подарунками на переговорах

Байден і Путін обмінялися подарунками на переговорах
Джерело:  online.ua

Американський та російський президенти Джо Байден і Володимир Путін під час великого саміту у швейцарській Женеві напередодні, 16 червня, обмінялися подарунками.

Джерело: CNN

Згідно з оприлюдненими подробицями, державний лідер США привіз на зустріч пару сонцезахисних окулярів-авіаторів, які виготовлені заводом Randolph USA. Такі окуляри вже понад 40 років спеціально виготовляють там для пілотів винищувачів, зокрема й тих, які служать у країнах-союзницях НАТО.

Також Байден подарував російському опоненту кришталеву статуетку бізона, виробництвом яких займається компанія Steuben Glass в Нью-Йорку. Вона є демонстрацією сили, єдності та стійкості.

Бізон - національний ссавець Сполучених Штатів від 2016 року.

За інформацією російських медіа, Путін своєю чергою також надав подарунок Байдену. Він презентував іноземному президенту письмовий набір - це підтвердив речник голови РФ Дмитро Пєсков за підсумками саміту.

“Письмовий набір хохлома “Москва”, - наголосив прессекретар.

Переговори Байдена з Путіним

Довгоочікувана зустріч двох президентів відбулася у Швейцарії днем у середу, 16 червня. В цілому переговори тривали близько 4 годин, за їх підсумками обидва лідери виступили по черзі с пресконференціями.

Путін розповів, що на переговорах з Байденом не було ворожості, а їхню розмову назвав "дуже конструктивною". За його словами, головними темами переговорів стали регіональні конфлікти, стратегічна стабільність, кібербезпека, торговельні відносини і співробітництво в Арктиці.

Водночас президента РФ перш за все запитали про тему України під час переговорів. Він на виступі визнав, що вони з Байденом торкнулися її під час зустрічі.

“Що стосується України, ця тема порушувалася. Не можу сказати, що дуже докладно, але, наскільки я зрозумів президента Байдена, він згоден з тим, що в основі врегулювання на південному сході України повинні лежати Мінські угоди. З приводу можливого вступу України в НАТО, ця тема порушувалася “мазком”, тут, мабуть, нічого обговорювати”, - стверджував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?