У Путіна зробили неочікувану пропозицію команді Байдена по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зробили неочікувану пропозицію команді Байдена по Донбасу

У Путіна зробили неочікувану пропозицію команді Байдена по Донбасу
Джерело:  online.ua

Заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який відповідає за політику Кремля щодо України, заявив про згоду Москви на участь США в переговорах по Донбасу. Але тільки за умови, що команда Джо Байдена буде "в одній людській логіці" з російською стороною.

Джерело: ТАСС

У команді російського глави Володимира Путіна перед його переговорами з американським лідером в Женеві дали зрозуміти, що не збираються змінювати свою позицію по Донбасу ні за яких умов. Козак підкреслив, що Москва буде обговорювати цю тему тільки з тими, хто буде дотримуватися позиції Кремля.

"Все залежить від позиції. Або ми в одній людській логіці намагаємося знайти відповіді на всі ті виклики, які є, тоді так. Якщо буде тверезий і прагматичний підхід до виконання мінських угод - добре. Але, як кажуть, краще жахливий кінець, ніж жах без кінця ", - сказав Козак, відповідаючи на питання про участь США в переговорах.

Козак вважає, що адміністрація президента Джо Байдена в цілому прихильна Мінським угодам, що влаштовує Кремль, який, втім, трактує їх по-своєму, і це трактування не збігається з позицією Києва.

"Якщо мова йде про врегулювання конфлікту, будь ласка, ми за. Коли наші європейські колеги кажуть, що потрібно терміново знайти рішення, тому що зараз втрутяться в процес американці, ми говоримо - Ласкаво просимо", - підкреслив Козак

Переговори по Донбасу - позиція США і Зеленського

Президент України вважає, що для врегулювання ситуації на Донбасі необхідні прямі переговори з президентом РФ Володимиром Путіним і дискусії в нормандської форматі з залученням США, проти чого категорично виступає Кремль. На його думку, союзники України - французький лідер Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель - останнім часом послабили позиції щодо Росії і Путіна, а офіційний Вашингтон, впевнений Зеленський, зможе надати своє авторитетний вплив на Кремль.

США підтримують пропозиції українського президента Володимира Зеленського про оновлення переговорного процесу по Донбасу, які стосуються розширення нормандського формату і зміни місця переговорів. У Вашингтоні розглядають різні формати:

  • тристоронні переговори США, Росії та України;

  • участь в нормандській четвірці, до якої приєднаються Америка, Велика Британія, Канада;

  • Будапештський формат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?