Байден і Трамп одночасно заявили про перемогу, хоча голоси ще рахують
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден і Трамп одночасно заявили про перемогу, хоча голоси ще рахують

Байден і Трамп одночасно заявили про перемогу, хоча голоси ще рахують
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатів триває процес підрахунку голосів на виборах президента, однак це не завадило чинному лідеру Дональду Трампу та його опоненту-демократу оголосили свої перемоги. Наразі "боротьба" продовжується у кількох "пурпурних" штатах, які зазвичай коливаються між кандидатами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа.

За оприлюдненими даними, Трамп звернувся до тих, хто його підтримав з гучною заявою.

"Ми виграли скрізь, ми виграли всі. Сьогоднішні результати — вони просто феноменальні. Всі повинні виходити та святкувати. Ми виграли штати, які не очікували виграти. Ми виграємо Мічиган, Вісконсин, нам навіть не потрібні всі ці штати для перемоги", - оголосив президент.

Водночас він попередив про звернення до Верховного суду, аби "зупинити голосування" (хоча воно вже скінчилося). Він має на увазі, ймовірно, зупинку підрахунку голосів, які виборчі комісії отримують поштою.

"Ми готувалися до великого свята. Ми вигравали все. І раптом усе було скасовано", - додав він, натякаючи на нечесні вибори, які фальсифікували демократи.

Водночас Байден упевнений у перемозі завдяки перемозі у ключових штатах.

"Одна з телекомпаній заявила, що ми вже виграли в Аризоні. Ми відчуваємо впевненість щодо Аризони... У нас все ще є шанси в Джорджії. Хоча ми й чекали не цього. Ми дуже задоволені з приводу Вісконсина і Мічигану. До речі, на підрахунок голосів буде потрібно час. Ми виграємо в Пенсільванії", - пояснив демократ.

Для перемоги на виборах кандидату необхідні принаймні 270 голосів виборців. Станом на 10:00 у Трампа їх 213, а у Байдена 238.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські політологи оголосили остаточний прогноз щодо перебігу голосування 3 листопада на виборах президента Сполучених Штатів. Експерти вважають, події розвиватимуться за трьома сценаріями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?