Політологи спрогнозували, як пройдуть вибори президента США
Категорія
Політика
Дата публікації

Політологи спрогнозували, як пройдуть вибори президента США

Політологи спрогнозували, як пройдуть вибори президента США
Джерело:  online.ua

Американські політологи оголосили остаточний прогноз щодо перебігу голосування 3 листопада на виборах президента Сполучених Штатів. Експерти вважають, події розвиватимуться за трьома сценаріями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву оглядача Ріка Клейна, який виступив в ефірі телеканалу ABC.

За його словами, перший сценарій супроводжуватиметься набором одного з кандидатів необхідних для перемоги 270 голосів членів колегії виборців (загальна кількість - 538), а інший визнає поразку. Це найбільш бажаний результат, оскільки він найбільш стабільний.

Дональд Трамп раніше стверджував, що він остаточно переможе на виборах свого опонента-демократа Джо Байдена, а у випадку поразки нібито готовий оскаржити результати голосування через фальсифікації.

Другий варіант передбачає невелику затримку з підбиванням підсумків виборів, буквально до декількох днів. Тривалість паузи буде в залежності від швидкості підрахунку голосів, які подавали поштою. Йдеться перш за все про кілька окремих штатів. Цей варіант вважають найбільш ймовірним.

Найбільш негативним сценарієм, який отримав назву буквально "інфернального". Він передбачує, що Демократична і Республіканська партії обидві почнуть оскаржувати результати в окремих містах, округах, штатах. Справа може докотитися до Верховного суду, що спричинить надзвичайну затримку в кілька тижнів.

Нагадаємо, голосування 3 листопада стане кульмінацією довготривалого процесу, адже мільйони американців вже проголосували попередньо поштою упродовж кількох останніх тижнів.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час президентських дебатів, що відбулися 23 жовтня, чинний американський лідер Дональд Трамп та демократ Джо Байден присвятили частину часу міжнародним питанням, а також не забули обмінятися новими звинуваченнями. Очільник Білого дому заявив, що його суперник повинен пояснити походження 3,5 млн доларів отриманих від Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?