Байден кинув виклик Путіну й заступився за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден кинув виклик Путіну й заступився за Україну

Байден кинув виклик Путіну й заступився за Україну
Джерело:  online.ua

19 лютого новий очільник Білого дому Джо Байден офіційно заявив, що вбачає загрози з боку сучасної Росії та команди очільника Кремля Володимира Путіна для демократичного світу. Окрім того, він звернув увагу на те, що для Європейського Союзу та США важливо підтримувати територіальну цілісність України. З такою гучною заявою він виступив на Мюнхенській безпековій конференції, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.
Джо Байден переконаний, що офіційна Москва намагається атакувати західні демократії та використовує корупцію як зброю, щоб підривати їхні інституції.

"Путін хоче послабити європейський проєкт і союз НАТО, він хоче підірвати трансатлантичну єдність. Тому що Кремлеві значно простіше атакувати й залякувати окрему країну, аніж вести перемовини з сильною та об’єданною трансатлантичною спільнотою. Тому відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України має залишатися життєво важливим питанням для Європи та США", - підкреслив президент США.

За його словами, критичним питанням для колективної безпеки стало втручання команди Путіна у комп’ютерні мережі у США, по всій Європі та у світі.

"Виклики, пов’язані з Росією, відрізняються від тих, що пов’язані з Китаєм, але вони так само реальні. Це не про протиставляння Сходу і Заходу, і не про те, що ми хочемо конфлікту - ми хочемо майбутнього, у якому всі країні будуть мати можливість вільно обирати свій шлях - ,без погроз застосування сили та примусу", - наголосив новий очільник Білого дому.

Не можна також не згадати про те, що 19 лютого Міністерство оборони України провело телефонні перемовини з Пентагоном, під час яких торкнулося теми військової допомоги. Офіційний Вашингтон нарешті підтвердив, що надання першого траншу в розмірі 250 мільйонів доларів вже ухвалено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що г лава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що робота над організацією перших переговорів між главою держави Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом триває.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?