МЗС назвало причину гальмування переговорів Зеленського та Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвало причину гальмування переговорів Зеленського та Байдена

МЗС назвало причину гальмування переговорів Зеленського та Байдена
Джерело:  online.ua

19 лютого очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив українцям важливу новину — він заявив, що робота над організацією перших переговорів між главою держави Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом триває, проте наразі новий очільник Білого дому "зосереджений на внутрішньополітичному порядку денному". Такою інформацією український дипломат поділився під час традиційного брифінгу в Києві, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

"Ми працюємо над організацією цієї розмови. Про брак комунікації між Україною і США говорити не варто. Доказом є хоча б моя нещодавня розмова з держсекретарем Ентоні Блінкеном", - наголосив очільник дипломатичного відомства.

Дмитро Кулеба також звернув увагу на те,що 18 лютого отримав останній звіт з посольства у Вашингтоні про контакти з представниками нової адміністрації. За слловами дипломата, наразі просто немає причин для занепокоєння.

"В тому числі вони обговорювали майбутній контакт між нашими президентами. Ведеться нормальна планова робота, підготовка до цієї розмови", - додав глава МЗС.

Він також розповів, що поки Джо Байден "практично звів до нуля" усі міжнародні контакти і зосередився на проблемах США.

"Ви можете подивитися на сайт Білого дому і побачити, які телефонні розмови останнім часом проводив президент США Джо Байден. І побачите, що кількість його міжнародних контактів є зведеною практично до нуля. Більше того, Білий дім оголосив, що через карантинні обмеження зустрічі переводяться в онлайн-режим. Президент Байден зараз дійсно зосереджений на внутрішньополітичному порядку денному",- підсумував Дмитро Кулеба.

Як уже згадувалося раніше, зразу ж після інавгурації Джо Байдена 20 січня посол України в США Володимир Єльченко заявив, що посольство працює над телефонними перемовинам президентів, і, за словами дипломата, "це буде досить швидко".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Байден скасував рішення Трампа стосовно ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?