Байден скасував рішення Трампа стосовно ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден скасував рішення Трампа стосовно ООН

Байден скасував рішення Трампа стосовно ООН
Джерело:  online.ua

8 лютого очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен офіційно повідомив про чергову зміну політики адміністрації колишнього американського лідера Дональда Трампа, звернувши увагу на те, що Сполучені Штати повертаються до Ради ООН з прав людини. За його словами, таке доручення дав новий очільник Білого дому Джо Байден, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдепу.

"Президент доручив Державному департаменту негайно і активно відновити роботу з Радою ООН з прав людини", - підкреслив американський дипломат.

Як стверджує Ентоні Блінке, адміністрація нового президент визнає недосконалість Ради ООН з прав людини та необхідність реформи цього органу.

"Однак наш вихід у червні 2018 роки не сприяв значним змінам, а замість цього створив вакуум лідерства США, який країни з авторитарними програмами використовували в своїх інтересах", - наголосив очільник Держдепу Штатів.

Він також звернув увагу на те, що спочатку офіційний Вашингтон залучатитемься до роботи Ради у статусі спостерігача, а не одного з повноправних членів Ради, які обираються Генеральною Асамблеєю ООН. Що важливо розуміти, статус спостерігача дозволить Штатам проводити переговори з Радою, співпрацювати з іншими країнами для ухвалення резолюцій.

Варто нагадати про те, що Вашингтон вийшов зі складу Ради в 2018 році за президентства Дональда Трампа. Тоді команда республіканця звинувачувала орган у тому, що він є антиізраїльським та потребує реформування. Сполучені Штати бойкотували Раду ООН з прав людини протягом трьох років за президента Джорджа Буша-молодшого.

Нагадаємо, що цей Орган створили в 2006 році. Він має постійний пункт на своєму порядку денного щодо можливих порушень, вчинених Ізраїлем на окупованих палестинських територіях. Вашингтон домагається усунення цього питання з порядку денного.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий глава Білого дому Джо Байден планує заблокувати доступ Дональду Трампу до секретної інформації розвідки США, на що мають право всі колишні американські президенти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?