Байден нарешті розповів про таємного листа від Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден нарешті розповів про таємного листа від Трампа

Байден нарешті розповів про таємного листа від Трампа
Джерело:  online.ua

20 січня американський лідер Джо Байден поділився з журналістами цікавою новиною: він підтвердив, що колишній президент Штатів Дональд Трамп залишив йому дуже "великодушний лист" перед тим, як покинути Білий дім. Під час виступу в Овальному кабінеті після підписання указів у перший день своєї президентської каденції, Байден заявив усім присутнім, що не буде розкривати зміст листа від попередника та пояснив, чому ухвалив таке рішення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  CNN.

"Президент (Дональд Трамп - ред.) написав дуже великодушний лист. Оскільки він особистий, я не буду говорити про нього, поки не поговорю з ним (Трампом - ред.)", — наголосив новий президент США.

Варто звернути увагу на те, що високопоставлений помічник колишнього господаря Білого дому охарактеризував лист як "особисту записку", у якій він молиться за успіх країни і за те, щоб нова адміністрація подбала про усіх американців.

Що важливо розуміти, у січні 2017 року колишній президент Барак Обама, за традицією, залишив аналогічного листа Дональду Трампу. Трамп був у захваті від листа Обами й тому спробував подзвонити останньому, щойно прочитав його в день інавгурації. Обама все ще летів до Палм-Спрінгс на президентському літаку і не зміг прийняти дзвінок. Після того, як один з помічників Обами звернувся до Білого дому, щоб відповісти на дзвінок, співробітники нового президента заявили, що Трамп просто хотів подякувати — і хотів, щоб це переказали Обамі.

Як уже згадувалося раніше, 20 січня після невдалих спроб оскаржити результати виборів Дональд Трамп покинув Білий дім і полетів з Вашингтона в свою резиденцію Мар-а-Лаго у Флориді. Варто зазначити, що це сталося за кілька годин до інавгурації новообраного президента США Джо Байдена. Колишній американський лідер звернувся до свого народу з емоційною прощальною промовою. Політик охарактеризував своє президентство як неймовірні чотири роки, протягом яких його адміністрації вдалося провести "фантастичну роботу".

Як повідомляв ONLINE.UA,  Трамп в останній день свого президентства підписав указ про помилування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?