Байден нарешті вирішив, хто очолить Держдеп США
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден нарешті вирішив, хто очолить Держдеп США

Байден нарешті вирішив, хто очолить Держдеп США
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що новообраний президент Сполучених Штатів Джо Байден нарешті визначився з кандидатурами на посади очільника Державного департаменту США і радника з національної безпеки. Згідно з останніми даними, новий глава Білог дому всерйоз налаштований призначити держсекретарем Штатів свого давнього радника Ентоні Блінкена. Окрім того, зазначається, що радником з нацбезпеки, ймовірно, стане один з найближчих помічників Гілларі Клінтон — Джейк Салліван. Про це інформує агентство Bloomberg, посилаючись на свої анонімні джерела.

"58-річний Блінкен і 43-річний Салліван працювали радниками Байдена з питань національної безпеки, коли той був віцепрезидентом США. Блінкен після служби в якості радника віцепрезидента був підвищений до заступника держсекретаря при президенті Бараку Обамі", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, журналісти стверджують, що Лінда Томас-Грінфілд буде призначена послом Штатів в ООН. За попередніми даними, всі кандидатури офіційно будуть оголошені уже 24 листопада.

Не можна також не згадати про те, що Джо Байден має намір призначити на посаду глави апарату Білого дому свого давнього радника Рона Клейна. Саме його вважають однією із найбільш довірених осіб новообраного президента. Їхня співпраця почалася ще в 1989 році, коли Байден був сенатором Штатів. Що важливо розуміти, саме Клейн був одним із найбільших критиків президента Дональда Трампа щодо його взаємодії з пандемією.

"Рон був безцінним для мене впродовж багатьох років спільної роботи, в тому числі коли ми рятували американську економіку від одного з найгірших падінь в нашій історії в 2009 році, а потім подолали жахливу надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я в 2014 році", — прокоментував свій вибір новий очільник Білого дому.

Окрім того, наголошується, що Клейн очолював апарат Байдена за його віцепрезидентсва й лише нещодавно став старшим радником президентської кампанії Байдена.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Дональд Трамп ухвалив неочікуване рішення, щоб відвоювати Білий дім у свого суперника Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?