Байден нарешті вирішив, хто очолить Пентагон
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден нарешті вирішив, хто очолить Пентагон

Байден нарешті вирішив, хто очолить Пентагон
Джерело:  online.ua

Новий очільник Білого дому Джо Байден вирішив, що призначить відставного генерала Ллойда Остіна новим очільником Міністерства оборони США. Варто звернути увагу на те, що у разі затвердження на посаді Остін стане першим афроамериканцем, який очолив Пентагон. Окрім того, повідомляється, що Остін керував Центральним командуванням Штатів, однак 4 роки тому пішов у відставку. Згідно з даними американських журналістів, Остін в останні дні став одним з головних кандидатів, попри те, що раніше однією з найбільш перспективних кандидаток вважалася колишня чиновниця Пентагону Мішель Флурной. Про це інформує Politico з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"В останні тижні Байден перебував під зростаючим тиском призначити чорношкіру людину міністром оборони. Байден і Остін познайомилися під час згортання військової присутності адміністрації Обами в Іраку, коли Байден курував політику щодо Іраку, а Остін був останнім командувачем військами США в Іраку. На цій посаді Остін зіграв ключову роль в нарощуванні сил, що почалася в 2007 році, і відповідав за виведення військ США в 2011 році", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Остіну для призначення знадобиться спеціальне рішення Конгресу Штатів, оскільки минуло менше від необхідних семи років з того часу, як він служив в армії. Законодавці поки заявляють про свою обережність в наданні чергового винятку для відставного генерала на чолі Пентагону —всього через чотири роки після того, як чинний американський лідер Дональд Трамп попросив зробити такий виняток для свого першого міністра оборони Джеймса Меттіса.

Не можна також не згадати про те, що після поразки Дональда Трампа на президентських виборах в США Американські Збройні сили неочікувано для всіх офіційно заявили про консолідацію армії США в Європі і армії США в Африці в єдине командування. Як стверджують представники ЗС Штатів, нова організація, відома як армія США в Європі та Африці, підвищить здатність армії вирішувати африканські та європейські стратегічні та оперативні завдання.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп втратив підтримку Пентагон у після вже очевидної поразки на виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?