Байден назвав Сі Цзіньпіна диктатором. У Китаї вже відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден назвав Сі Цзіньпіна диктатором. У Китаї вже відреагували

Байден назвав Сі Цзіньпіна диктатором. У Китаї вже відреагували
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден назвав президента Китаю Сі Цзіньпіна диктатором під час виступу на благодійному заході в Каліфорнії.

Джерело: BBC

Байден назвав лідера Китаю диктатором

Слова Байдена прозвучали через день після того, як державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Китаю Сі Цзіньпіном для переговорів у Пекіні.

Переговори були спрямовані на послаблення напруженості між Китаєм та США.

Байден також сказав, що Сі був збентежений після того, як нібито китайська шпигунська повітряна куля була збита США.

Причина, чому Сі Цзіньпін дуже засмутився, коли я збив ту повітряну кулю з шпигунським обладнанням, полягала в тому, що він не знав, що вона там була. Це великий сором для диктаторів. Коли вони не знали, що сталося, - сказав Байден.

Нагадаємо, що на вихідних Блінкен став першим держсеком США, який відвідав Китай майже за п’ять років.

Після зустрічі з Блінкеном, Сі сказав, що в Пекіні було досягнуто певного прогресу, тоді як Блінкен зазначив, що обидві сторони відкриті до подальших переговорів.

Реакція Китаю на заяву Байдена

Речниця міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін назвала слова Байдена "надзвичайно абсурдними та безвідповідальними".

На прес-конференції 21 червня вона сказала, що коментарі були «відкритою політичною провокацією», яка порушує дипломатичний етикет.

Нагадаємо, що повітряна куля, яка, за словами Китаю, спостерігала за погодою, пролетіла через континентальну частину США, перш ніж її знищили американські військові літаки в лютому цього року.

Пізніше Вашингтон заявив, що куля була частиною розгалуженої китайської програми збору розвідданих.

Блінкен, який на той час мав відвідати Пекін, відклав поїздку через інцидент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?