Байден підтримав навчання українських пілотів на F-16 – CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден підтримав навчання українських пілотів на F-16 – CNN

Байден підтримав навчання українських пілотів на F-16 – CNN
Джерело:  online.ua

Під час саміту G7 президент США Джо Байден заявив, що його країна підтримує навчання українських військових на винищувачах F-16.

Джерело:  CNN

США підтримують навчання українських пілотів на F-16

За словами одного з американських чиновників у розмові з журналістами видання, навчання українських пілотів на F-16 проходитимуть не на території США.

Однак американські інструктори прийматимуть в цьому участь разом з колегами з країн Європи.

Очікується, що навчання триватимуть кілька місяців й можуть розпочатись "найближчими тижнями".

Оскільки навчання відбуватимуться протягом наступних місяців, наша коаліція країн, які беруть участь у цих зусиллях, вирішить, коли фактично надати літаки, скільки ми надамо і хто їх надасть, - повідомив американський чиновник.

Також він додав, що сьогодні США та союзники зосередились на наданні Україні переважної більшості систем, озброєнь та тренувань, необхідних для проведення наступальних операцій цієї весни та влітку, а вдосконалення Повітряних сил ЗСУ - відображають довгострокову відданість самообороні нашої країни.

Дискусії про вдосконалення українських Повітряних сил відображають нашу довгострокову відданість самообороні України, - зазначив співрозмовник видання.

Що дозволили країнам ЄС передачу Україні винищувачів F-16

адміністрація президента Джо Байдена протягом останніх тижнів дала зрозуміти європейським союзникам, що США дозволять їм передати винищувачі F-16 в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?