Байден підтвердив одну з тем його переговорів з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден підтвердив одну з тем його переговорів з Путіним

Байден підтвердив одну з тем його переговорів з Путіним
Джерело:  online.ua

Американський президент Джо Байден, який готується до зустрічі з лідером російського режиму Володимиром Путіним, назвав одну з тем цих переговорів - політики обговорять кібератаки, що відбулися проти Сполучених Штатів останніми місяцями.

Джерело: The Washington Post

З відповідною заявою державний лідер виступив перед американськими медіа напередодні вирушення до Європи у свій перший закордонний візит на посаді.

Байдену прямо поставили питання щодо ймовірності порозуміння з Путіним з приводу кібератак, які Сполучені Штати витримали упродовж кількох місяців потому.

“Хто знає?” - прямо визнав президент.

Він додав, кібербезпека в цілому буде темою його зустрічі з російським колегою.

Останні кібератаки на США

Нещодавно керівництво корпорації Microsoft оголосило, що масштабну кібератаку на американські та іноземні урядові установи, а також аналітичні центри організували російські хакери, які також пов’язані з атакою на IT-компанію SolarWinds.

Згідно з останніми даними, кіберзлочинці отримали доступ до облікового запису Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в службі маркетингу електронної пошти Constant Contact.

Компанія Volexity, яка займається питаннями кібербезпеки, звертає увагу на те, що російські хакери, "ймовірно, домоглися деякого успіху у зламі цілей".

У 2020 році хакери, який відверто пов’язують із Кремлем, атакували цілу низку державних установ США, серед яких Мінфін, Міненерго, Міністерство внутрішньої безпеки, Пентагон та кілька інших структур.

Реакція США на кіберзагрозу

В уряді Сполучених Штатів вважають можливим організацію потужної відповіді проти Російської Федерації за цілу низку агресивних кібератак.

За словами речниці Білого дому Джен Псакі, нещодавню хакерську атаку на найбільшу м’ясопереробну компанію світу JBS обгвоорять під час зустрічі президентів.

Очільник Державного департаменту Ентоні Блінкен вимагає, щоб команда очільника Кремля Володимира Путіна припинила кібератаки, подібні до тих, що були скоєні проти м’ясопереробної компанії JBS і Colonial Pipeline.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?