Хакери РФ атакували поліцію Нідерландів під час розслідування катастрофи MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери РФ атакували поліцію Нідерландів під час розслідування катастрофи MH17

Хакери РФ атакували поліцію Нідерландів під час розслідування катастрофи MH17
Джерело:  online.ua

Нідерландська спецслужба AIVD офіційно повідомила про серйозну російську кібератаку на ІТ-системи поліції в 2017 році. Ці дані підтвердили 4 анонімні джерела, які знайомі із розслідуванням інциденту.

Джерело:  de Volkskrant

Хакери РФ атакували поліцію Нідерландів

Як стверджують представники спецслужби AIVD, цю атаку організувала та здійснила хакерська група Cozy Bear, яку пов'язують зі Службою зовнішньої розвідки РФ. Зазначається, що їй вдалося проникнути в системи через сервер Академії поліції.

Окрім того, наголошується, що злом поліція помітила лише після того, як про це заявило керівництво AIVD. Варто зазначити, що це спровокувало "велику паніку", оскільки поліцейські системи виявились погано захищеними.

Не можна також не звернути увагу на те, що поліція на той час активно займалася розслідуванням кримінальних справ щодо MH17. За словами інсайдерів, досі не вдалося зрозуміти, чи були вкрадені якісь важливі дані.

"Це пов’язано з тим, що поліцейська мережа дуже велика і складна, і тому що було вирішено якомога швидше вивести росіян із систем. Було багато знаків запитання. Як довго вони були в системі? Це було вперше? Чи вони вже збирали дані? Це було незрозуміло" – розповів один із інсайдерів.

Що важливо розуміти, ані поліція, ані AIVD не хочуть відповідати на запитання про цю кібертатку з боку Росії.

Як уже згадувалося раніше, Окружний суд Гааги у понеділок 7 червня розпочав розгляд по суті у кримінальній справі про збиття рейсу MH17 в небі над Донбасом в липні 2014 року.

Читайте також:

  • До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

  • Один із відділ всесвітньо відомої компанії Facebook запустив тестування свого нового додатку Hotline. Експерти звертають увагу на те, що цей сервіс можна вважати гібридом Instagram Live і Clubhouse.

  • Адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?