Facebook випустив полегшену версію Instagram без реклами
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook випустив полегшену версію Instagram без реклами

Facebook випустив полегшену версію Instagram без реклами
Джерело:  online.ua

Соціальна мережа Instagram, сконцентрована на поширення відеороликів та світлин, стала надпопулярною ще до того, як її викупив Facebook. З того часу компанія-власник розширяла функціонал цього додатку та збільшувала його аудиторію, завдяки якій він перетворився на справжній феномен сучасного світу. Напередодні адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії аплікації, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний блог компанії.

“Наші команди створюють ці полегшені версії наших програм для людей з обмеженим підключенням або тарифними планами з обмеженим обсягом даних, тому що наша основна передумова — нікого не залишити без уваги ... Ми хотіли, щоб робота в Instagram залишалася швидкою, якісної та надійної, незалежно від пристрою, платформи й мережі, на якій працюють люди”, - цитує блог Цаха Хадара, директора з управління продуктами Facebook у Тель-Авіві.

Так званий Instagram Lite доступний вже користувачам пристроїв на операційній системі Android. Його можуть завантажити в магазині аплікацій Google Play мешканці 170 країн.

Для порівняння — звичайна версія Instagram потребує близько 30 мегабайтів простору в пам’яті, тож легка версія ефективніша в цьому у 15 разів.

Додаток наразі має низку ключових функцій системи, зокрема й редагування світлин, відеороликів, повідомлення, створення сторіс, IGTV.

Утім, поки що Instagram Lite не може працювати з відеороликами формату Reels, однак їх можна дивитися в інших користувачів. Також “лайт”-версія не дає встановлювати темний режим, здійснювати покупки, не працює з рекламою та не має наскрізного шифрування.

Усі ці функції будуть додані до аплікації у майбутньому, відзначили представники Facebook.

Як повідомляв ONLINE.UA, засновник Zoom Ерік Юань раптово зважився розлучитися майже з половиною своїх акцій, які оцінюються в 6 млрд доларів. Він подарував їх невідомим людям, чим спантеличив інвесторів сервісу для відеодзвінків. Офіційний представник Zoom заявив, що передача пакету акцій була проведена відповідно до умов трастів і відповідає типовій практиці планування майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?