Засновник Zoom подарував майже половину своїх акцій на $6 млрд
Категорія
Технології
Дата публікації

Засновник Zoom подарував майже половину своїх акцій на $6 млрд

Засновник Zoom подарував майже половину своїх акцій на $6 млрд
Джерело:  online.ua

Засновник Zoom Ерік Юань раптово зважився розлучитися майже з половиною своїх акцій, які оцінюються в 6 млрд доларів. Він подарував їх невідомим людям, чим спантеличив інвесторів сервісу для відеодзвінків. Офіційний представник Zoom заявив, що передача пакету акцій була проведена відповідно до умов трастів і відповідає типовій практиці планування майна. Але інвестори Zoom реально рознервувалась, оскільки Юань тримає в таємниці, кому подарував акції сервісу. Також вони дивуються, навіщо 51-річному Юаню, який одружений і має трьох дітей, так поспішно перерозподіляти активи. Подробиці угоди з акціями Zoom повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними джерела, в рамках таємної угоди Юань перевів близько 18 млн своїх акцій двом одержувачам, по 9 млн кожному. На момент дарування акції компанії торгувалися в межах 337 доларів за одну, а це значить, що загальна сума переданих паперів досягає 6 мільярдів доларів.

"Рішення Еріка Юаня передати більше третини своїх акцій викликає деяке здивування. Хоча представник Zoom заявив, що це рішення узгоджується з практикою планування майна Юаня, інвестори будуть нервувати, поки не стане відомо, хто став одержувачем акцій", - коментують ситуацію експерти.

Як відомо, Юань був найбільшим акціонером Zoom з часткою 15%. Він же контролював 40% голосуючих акцій компанії, яка порівняно недавно з'явилася, але буквально за рік пандемії стала одним з найпопулярніших сервісов у світі. Вартість акцій Zoom на сьогоднішній день оцінюється в 100 млрд доларів - річна виручка компанії зросла на 326%, а операційний прибуток на 2327%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що провідні компанії світу відмовляються від Zoom- що не так з мегапопулярним застосунком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?