Байден попередив про "темну зиму" та довготривалу загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден попередив про "темну зиму" та довготривалу загрозу

Байден попередив про "темну зиму" та довготривалу загрозу
Джерело:  online.ua

Політик-демократ Джо Байден, який переміг на виборах президента Сполучених Штатів, виступив з новим зверненням про загрозу. Він стверджує, що попереду країну чекає "темна зима" через катастрофічне поширення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву майбутнього президента.

За його словами, усім людям необхідно користуватися масками, щоб врешті решт побороти пандемію.
Напередодні Байден зустрівся з експертною радою, яка працюватиме над новим національним планом протидії COVID-19 для перехідної адміністрації.

"Для боротьби з цією пандемією необхідні сміливі дії. Нас все ще чекає дуже темна зима", - зауважив Байден.

Він закликав також дотримуватися соціальної дистанції.

Нещодавно експерти фармакологічної компанії Pfizer оголосили про 90-відсоткову ефективність розробляємої вакцини проти коронавірусу. Майбутній президент США звернув увагу, що найближчими місяцями препарат не стане широко доступним навіть у разі успішних випробувань.

Нагадаємо, вибори відбулися 3 листопада, однак процес підрахування голосів затягнувся через голосування поштою — його обрали мільйони американців через пандемію COVID-19.

Тим часом Сполучені Штати вже з травня стали лідером по рівню захворюваності на COVID-19, а чинний поки що президент Дональд Трамп фактично ігнорував загрозу та запевняв, що пандемія скінчиться за кілька місяців. Навіть у масці його вперше побачили в середині літа.

Як повідомляв ONLINE.UA, Всесвітня організація охорони здоров’я озвучила екстрене попередження міжнародній спільноті. Там звернули увагу на те, що пандемія коронавірусу є нагадуванням про важливість зміцнення галузі охорони здоров’я в кожній країні. Окрім того, керівництво ВООЗ закликало людство розпочати негайну підготовку до наступної потенційної пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?