Байден повертає Джен Псакі в Білий дім
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден повертає Джен Псакі в Білий дім

Байден повертає Джен Псакі в Білий дім
Джерело:  online.ua

Новообраний президент США Джозеф Байден остаточно вирішив, що комунікаційна команда Білого дому буде складатися тільки з жінок, що, до речі, відбудеться вперше в історії. Він призначив своєю прес-секретаркою Дженніфер Псакі, яка з 2011 по 2013 рік обіймала таку ж посаду, коли президентом США був Барак Обама, а потім була офіційним представником Держдепу. Про нове призначення в Білому домі повідомила пресслужба перехідної команди Байдена, передає ONLINE.UA.

"Пряме і правдиве спілкування з американським народом - один з найважливіших обов'язків президента, і на цю команду буде покладена величезна відповідальність по підключенню американського народу до Білого дому. Я з гордістю оголошую сьогодні про першу високопоставлену команду зі зв'язків з громадськістю Білого дому, яка повністю складається з жінок. Ці кваліфіковані та досвідчені комунікатори привносять різні точки зору в свою роботу і розділяють загальну прихильність побудови цієї країни краще", - прокоментував Байден нові призначення.

Новий глава адміністрації Білого дому Рон Клейн в свою чергу підкреслив, що Байден має досвід захисту інтересів жінок в США і в усьому світі, тому призначення Джен Псакі та інших професіоналів в особі жінок на ключові позиції в Білий дім є продовженням цієї роботи.

В перехідній команді Байдена уточнили, що крім Дженніфер Псакі, в Білому домі будуть працювати: Кейт Бедінгфілд на посаді директора Білого дому з комунікацій, Симона Сандерс - вона стане прес-секретаркою віце-президентки Камали Харріс, Елізабет Александер, яка стане директоркою з комунікацій першої леді - Джилл Байден. У комунікаційну команду Білого дому також увійдуть старші радниці Карін Жан-П'єр і Ешлі Етьєн, колишня старша радниця спікера Палати представників Ненсі Пелосі і Пили Тобар, колишня директорка зі зв'язків з іспаномовними ЗМІ лідера сенатської меншості Чака Шумера.

Як відомо, Джен Псакі під час роботи при адміністрації Обами критикувала Росію за методи ведення інформаційної війни. Вона також активно захищала суверенітет України і підтримувала надання нашій країні зброї для захисту від агресора.

Нагадаємо, офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня 2021 року на спеціальному засіданні Конгресу, але в американців уже немає сумнівів, що ним стане 77-річний представник Демократичної партії Джо Байден, який набрав необхідну кількість голосів на виборах для перемоги. Трамп же стверджує, що саме він виграв президентські вибори в США, набравши 71 млн законних голосів, тому збирається оскаржувати результати голосування в суді.

Як тільки вступить на посаду президента США, що відбудеться 20 січня 2021 року, Байден має намір скасувати відразу кілька резонансних указів Трампа. В першу чергу демократ планує повернути Сполучені Штати в Паризьку хартію по клімату, а також скасувати вихід країни з Всесвітньої організації охорони здоров'я. Байден також хоче негайно скасувати заборону на імміграцію, яка була націлена на багато країн з мусульманською більшістю, а також відновити програму, що дозволяє людям, незаконно привезеним в США в дитинстві, залишатися в країні. Все це Байден обіцяв американцям під час своєї передвиборної програми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден не збирається починати розслідування проти Трампа, хоча деякі штати оскаржують його діяльність в суді. Він підкреслює, що перед ним стоять більш важливі завдання на посту президента США - зокрема, "повернути американцям впевненість і розуміння, що вони впораються з будь-якими викликами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?