Байден пояснив, чим загрожує відмова Трампа передати владу
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден пояснив, чим загрожує відмова Трампа передати владу

Байден пояснив, чим загрожує відмова Трампа передати владу
Джерело:  online.ua

Переможець виборів президента Сполучених Штатів вважає, країна втрачає дорогоцінний час у боротьбі проти коронавірусу COVID-19. Причиною для того стала безпосередньо упертість поки що чинного державного лідера Дональда Трампа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиленням на виступ політика-демократа на заході, присвяченому економічним наслідкам пандемії.

За його словами, президент відмовляється передати контроль над країною, що у майбутньому спровокує більшу кількість нових випадків COVID-19.

"Ще більше людей можуть померти, якщо ми не будемо координуватися", - наголосив Байден.

Він додав, США втратять близько півтора місяця через упертість Трампа, який не віддаватиме владу принаймні до 20 січня, дня завершення його повноважень. Це призведе до погіршення ситуації з коронавірусом, країна знаходиться в епідемічних лідерах з самого травня.

Нагадаємо, станом на 17 листопада у США зареєстрували понад 11 мільйонів діагнозів COVID-19, з цих випадків 247 тисяч стали смертельними. Адміністрація Трампа разом із самим президентом відзначилися неоднозначними рішеннями та заявами.

Трамп навесні попереджав про те, як коронавірус зникне — якщо не влітку, то восени. Сам він жодного разу не скористався маскою прилюдно до липня.

Вже восени, коли кількість нових випадків навпаки пішла вгору, Трамп оголосив, що вже до виборів (3 листопада) у Сполучених Штатах завершать розробку повноцінної вакцини, цей препарат нібито навіть був неможливим без його участі. Утім, навіть станом на середину місяця робота над медикаментами триває.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент Дональд Трамп, який програв вибори на початку листопада, ледь не завдав удару по одному з потужних ядерних об’єктів на території Ірану. Він висловив таку думку під час наради з Пентагоном і Державним департаментом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?