Байден різко змінив свій план щодо Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден різко змінив свій план щодо Зеленського

Байден різко змінив свій план щодо Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена пропонує провести візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона у серпні, а не липні, як заявляв раніше офіційний Київ.

Джерело: інсайдери  ZN.UA

Байден хоче перенести зустріч із Зеленським

Згідно з останніми даними, Білий дім має намір візит у серпні, однак команда Володимира Зеленського незадоволена такими термінами.

Варто звернути увагу на те, що головною проблемою в організації візиту є ситуації навколо "Нафтогазу України".

"Це не питання персоналій, це питання реформи корпоративного управління", - наголосив один із інсайдерів.

Окрім того, наголошується, що ще після перших телефонних переговорів очільника ОПУ Андрія Єрмака з заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд в червні Вашингтон та Київ тричі узгоджували тексти своїх повідомлень.

Під час цих погоджень, як стверджують інсайдери, Білий дім викреслив слово "липневий" з українського повідомлення, в якому говорилося, що Єрмак і Нуланд обговорювали майбутній візит Володимира Зеленського до Штатів.

"В даний час Вашингтон пропонує Києву провести цей візит в кінці серпня, але до Дня Незалежності України, що викликає крайнє незадоволення української сторони", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про майбутні переговори Байдена і Зеленського

7 червня радник з нацбезпеки президента США Джейк Салліван офіційно заявив, що український лідер Володимир Зеленський та президент Штатів Джо Байден поговорили телефоном, обговорювали, серед іншого, візит до Білого дому цього літа.

Глава ОП Андрій Єрмак наголосив, що глава держави прийняв запрошення Байдена відвідати США у липні.

"Нам було запропоновано кінець липня, але ми ще не отримали конкретних днів, коли цей візит відбудеться", - заявив 5 липня очільник МЗС Дмитро Кулеба.

7 липня український лідер повідомив, що очікує від зустрічі з Байденом конкретики та співробітництва у сферах безпеки, оборони та економіки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?