Зеленський дорікнув Меркель і Макрону несправедливістю щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дорікнув Меркель і Макрону несправедливістю щодо України

Зеленський дорікнув Меркель і Макрону несправедливістю щодо України
Джерело:  online.ua

Український президент виступив з критичним зауваженням щодо спільного рішення президента Франції Еммануеля Макрона та німецької канцлерки Ангели Меркель, яке стосувалося перш за все організації переговорів Євросоюзу з Володимиром Путіним.

Джерело: LRT

За словами державного лідера, в такій ідеї - прямому контакті з Путіним з приводу головних конфліктів - криється велика несправедливість до України.

Він нагадав про довготривалу й криваву війну на сході, якій вже виповнилося від початку 7 років. Ініціатива окремих лідерів ЄС означає, що можливо буцімто взяти й сісти за один стіл, як раніше.

“Я не хочу сказати, що це зрада, тому що Євросоюз прийняв рішення – ця зустріч не відбудеться”, - резюмував Зеленський.

План Меркель і Макрона

23 червня німецька лідерка Ангела Меркель закликала ЄС налагодити переговори на високому рівні з очільником Кремля Путіним, намагаючись підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з російським президентом — це спровокувало серйозний конфлікт в Євросоюзі.

Макрон та Меркель представили партнерам з ЄС пропозицію, що передбачає як схвалення ймовірності нових економічних санкцій проти Москви, так і сигнал про відкритість до саміту з Путіним.

Утім, Євросоюз на найвищому рівні не підтримав таку ініціативу. Деякі державні лідери прямо говорили, що не братимуть участь у таких заходах.

Реакція України та партнерів

Українські дипломати також звернули увагу представників Меркель і Макрона на те, що ця ініціатива йде всупереч з санкцій політикою офіційного Брюсселя, яку прийняли члени ЄС, реагуючи на агресію РФ проти України. У МЗС України вимагали офіційних пояснень.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький публічно присоромив Меркель та Макрона.

“Сьогодні це була б своєрідна нагорода для президента Росії за його послідовну політику агресії, провокування сусідів, атак різного роду”, - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?