Зеленський розповів, з якими вимогами їде до Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розповів, з якими вимогами їде до Меркель

Зеленський розповів, з якими вимогами їде до Меркель
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський намір підняти на зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, яка відбудеться 12 липня в Берліні, глобальне питання про газопровід Північний потік-2. Він хоче нагадати їй про людяність.

Джерело: ОПУ

Виступаючи на спільній прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою в Вільнюсі, Зеленський анонсував, що його зустріч з Меркель буде важливою з точки зору енергетичної безпеки не лише України, а й Європи. Він нагадав, що з приводу ПП-2 думки в ЄС розділилися, але вирішальну роль в цьому питанні відіграє Німеччина.

"Питання "Північного потоку - 2" є глобальним. Про це будемо говорити з Ангелою Меркель. І розділяти питання "Північного потоку - 2" і безпеки ми не будемо. Ми не продаємо українців і не продаємо життя наших людей", - підкреслив Зеленський.

Український лідер визнав, що іноді буває складно знайти баланс між безпекою та економікою, але зазначив, що вважає в ситуації, що склалася, коли Росія веде війну проти України, а Німеччина тим часом підтримує економічний проєкт країни-агресора, ПП-2 - "лакмусовим папірцем", яка показує пріоритети тих чи інших країни.

"Коли ви не відчуваєте, що ви в безпеці, то думаєте про економіку. Коли у вас війна, то ви думаєте насамперед про життя людей. Я вважаю, що людяність - в першу чергу. І я вважаю, що спочатку безпека, а потім вже економіка ", - додав Зеленський.

Зустріч Зеленського і Меркель

Раніше в МЗС України анонсували, що Зеленський і Меркель проведуть довірливу розмову в Берліні. Вони обговорюватимуть ключові речі - безпеку, "нормандський формат", "Північний потік-2", торгівлю та інвестиції.

Також в дипвідомстві відзначали, що Ангела Меркель скоро повинна піти зі своєї посади, тому важливо зустрічатися з представниками ключових політичних партій, щоб донести до них важливість і пріоритетність українського порядку денного. У МЗС підкреслювали, що Київ чекає чіткої і прямої підтримки Німеччиною європейської перспективи України та її членства в ЄС, а також більш конструктивної позиції щодо членства України в НАТО та подальшого функціонування "Північного потоку-2".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?