У Зеленського озвучили серйозні претензії Франції та Німеччині через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського озвучили серйозні претензії Франції та Німеччині через Донбас

У Зеленського озвучили серйозні претензії Франції та Німеччині через Донбас
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов нагадав, що вважає Францію з Німеччиною частково відповідальними за напад російського режиму на Україну.

Джерело: Forbes

За словами топ-посадовця з оточення президента Володимира Зеленського, відповідна позиція Парижу й Берліну відстежується ще до російської агресії проти України.

“Наші міжнародні партнери закидають нам, що в нас не долається корупція. В інших країнах теж є корупція. Французи, наприклад, у 2008 році займалися перемовинами між Грузією і Росією, і в результаті грузини втратили частину території, а французи отримали замовлення на “Містралі” від Росії. Не знаю, чи отримали вони щось за частину Донецької і Луганської областей і Крим, але моральна відповідальність є”, - стверджує Данілов.

Він звернув увагу, що не обіймає дипломатичної посади, тож може не стримувати себе у заявах з приводу міжнародної політики.

“Росія напала на Грузію та Україну після того, як ці країни в 2008 році в Бухаресті заблокували нам план дій щодо членства в НАТО. Коли в Києві зустрічаємося в закритому режимі з німецькими та французькими представниками, я їм про це кажу… Останнім часом Німеччина змінила свій тон. Україна зараз повертає свою субʼєктність, з нами починають спілкуватися, нас починають сприймати окремо від Росії”, - пояснив секретар.

Він уточнив, що станом на 2021 рік найбільш потужними стратегічними партнерами України виступають Велика Британія, Сполучені Штати, країни Балтії та Польща. Утім, вони можуть послабити підтримку в момент прояву слабкості з боку Києва.

Сам президент Зеленський серед держав, найбільш дружніх до України, згадував також Туреччину, з якою офіційний Київ співпрацює у галузі постачання озброєння. Це навіть викликало обурення з боку МЗС РФ, голова якого Сергій Лавров підтвердив намір обговорити “проблему” з турецьким партнером.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?