РФ почала готуватися до активних наступальних дій на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ почала готуватися до активних наступальних дій на Донбасі

РФ почала готуватися до активних наступальних дій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Журналіст Юрій Бутусов звертає увагу українців та міжнародної спільноти на те, що РФ знову почала активно готуватися до військових операцій на Донбасі. Наразі проросійські сили модернізують бойову техніку та проводять маневри спрямовані на протистояння з нашою армією.

Джерело: Фейсбук Юрія Бутусова

Росія готується до активних наступальних дій на Сході України

За словами українського журналіста, російські танки 150 мотоциклової дивізії на кордоні обладнали козирком, який нібито має захищати від українських "Джавелінів".

"Ніяких мирних домовленостей з Україною не планується, ресурси відправляються не на мир, а на війну, а Росія готується до активних наступальних операцій", - каже Бутусов.

Окрім того, також вдалося дізнатися, що південний військовий округ збройних сил Росії проводить маневри на кордоні з Україною.

Біля лінії розмежування з 2017 року розгорнута нова 150 мотоциклова дивізія, нібито обладнана найсучаснішою зброєю. Після нещодавнього чергового загострення на Донбасі ця дивізія показала нове обладнання для своїх танків – Т-72 Б3.

За словами Юрія Бутусова, "Джавеліни" особливо небезпечні та не залишають жодних шансів танкам бойовиків. Він також переконаний, що новий наступ призведе до великих втрат бронетранспортерів, адже танки РФ не захищені від масового використання керованих ракет українською піхотою.

"Очевидно, плануючи вторгнення в Україну, російське командування вирішило підвищити захист своїх танків від основних ударних факторів. Однак Росія технічно відстає від Заходу, і має винаходити простіші засоби пасивного захисту", - вважає журналіст.

Як стверджує експерт, примітивний козирок не гарантія виживання Т-72. Однак Москва плекає надію, що шансів вижити буде більше, через вибух "Джавелінів" на відстані, і розсіювання накопичувального реактиву.

"Однак оцінити ефективність цього козирка проти "Джавеліна", який забезпечує прорив захисту двома зарядами, можливо лише у ході реальних бойових дій", - підсумував журналіст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?