У МЗС відповіли на черговий фейк Путіна про Україну і українців
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС відповіли на черговий фейк Путіна про Україну і українців

У МЗС відповіли на черговий фейк Путіна про Україну і українців
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Дмитро Кулеба поставив на місце президента Росії Володимира Путіна після його чергового фейку про Україну та "один народ". Він нагадав, що між росіянами і українцями провалля, і повну відповідальність за нього несе президент Росії.

Джерело: Twitter Кулеби

Дипломат також підкреслив, що корінні народи України - це кримські татари, кримчаки, караїми, а росіяни - національна меншина, права якої захищені Конституцією нарівні з іншими.

"Вони не можуть бути корінним народом, оскільки мають власну державу. Альтернативні вигадки - це класика російських маніпуляцій. Українці і росіяни - два різні народи. Ми могли б жити в дусі добросусідства, але в 2014 РФ напала на Україну, вбила тисячі людей і відхопила шматок території. Повну відповідальність за провалля між українцями і росіянами несе Володимир Путін, який розв'язав агресію ", - додав міністр.

Також Кулеба пояснив, що стоїть за заявами Путіна про те, що Володимир Зеленський "здав" країну під "зовнішнє управління".

"Коли Путін заводить стару пісню про "зовнішнє управління", це означає лише одне: він мріє, щоб питання України вирішувалися в Москві. Позиція президента Зеленського і воля українського народу чітка: це наша країна і ніхто не буде вирішувати нашу долю крім нас самих" , - заявив глава українського МЗС.

До речі, серію твітів у відповідь Путіну Кулеба опублікував з хештегом StopFake.

Що ще про Україну говорив Путін

30 червня Путін вперше за два роки провів "пряму лінію", на якій відповів на питання росіян. Його питали і про Донбас, і про зустріч із Зеленським, і про кума Віктора Медведчука.

Путін, говорячи про Україну, зазначив, що його турбує "військове освоєння" України західними країнами. Каже, що побоюється загроз для Москви і народу Росії, які можуть виникнути. А Медведчука Путін назвав "українським націоналістом" і обурився, що його "замкнули в перед виборчою кампанією".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?