Путін запустив черговий фейк про законопроєкт Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін запустив черговий фейк про законопроєкт Зеленського

Путін запустив черговий фейк про законопроєкт Зеленського
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін, який у середу, 30 червня, виступив на так званій “прямій лінії” з питаннями, знову згадав про український законопроєкт, що стосується корінних народів.

Джерело: пряма лінія Путіна

За словами російського лідера, цей законопроєкт нібито є обурливим для росіян, що вказує на його необізнаність стосовно документа.

“Ось, наприклад, в Україні є законопроект, який оголошує росіян некорінним народом. Росіяни будуть змушені їхати, а це можна порівняти зі зброєю масового ураження. Я вважаю, що українці і росіяни це взагалі один народ”, - стверджує Путін.

Путін про корінні народи

Президент РФ вже не вперше говорить про цей законопроєкт, однак він ігнорує його текст. У документі говориться про корінні народи - етнічні групи людей, які живуть в Україні, проте не мають власної держави за її межами.

Безпосередньо в законопроєкті згадують фактично кримських татар, кримчаків та караїмів - він спрямований саме для підкріплення громадянського статусу цих людей виключно. Термін корінні народи існує у міжнародному праві, однак Путін посилається не на нього, а на аналогічне розпливчасте словосполучення.

Президент країни-агресора стверджує, що проєкт закону спрямований проти росіян, спрямований на виключення їх з переліку корінних народів на території України, однак не згадує, що в ньому не згадують жодних народів окрім вищезазначених. Тобто, під нього не підпадають навіть українці.

Ухвалення законопроєкту про корінні народи в Україні жодним чином не вплине на життя будь-яких груп населення окрім безпосередньо згаданих у тексті. Утім, одночасно ніхто не завадить Путіну говорити про “зброю масового ураження” та нібито виїзд “росіян” з України.

Попередня реакція Києва

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав претензії Путіна необгрунтованими і пояснив суть президентського законопроєкту, який “образив” Росію.

Дипломат пояснив, що в запропонованому президентом законопроєкті визначається, які народи можна вважати корінними. Йдеться про самобутніх етнічних спільнотах, які сформувалися на території України, становлять етнічну меншість і не мають власної держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?