Макрон прокоментував свою одержимість зустрічами з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон прокоментував свою одержимість зустрічами з Путіним

Макрон прокоментував свою одержимість зустрічами з Путіним
Джерело:  online.ua

25 червня лідер Франції Еммануель Макрон знову почав виправдовувати спроби офіційних Берліну та Парижу провести саміт ЄС з очільником Кремля Володимиром Путіним після того, як лідери блоку заблокували цю пропозицію. Окрім того, він прокоментував свою одержимість зустрічами з російським президентом.

Джерело:  Reuters

Макрон не бачить "трагедії" після провалу плану щодо РФ

"Не було консенсусу для швидкого саміту. На мій погляд, це не трагедія. Найголовніше - залишатися єдиними. Розбіжності нас послаблюють. Сьогоднішнє відхилення полягає в тому, що ми - найжорсткіша сила стосовно Росії, незважаючи на те, що вони наші сусіди", - заявив Макрон.

Він також звернув увагу на те, що лідери Євросоюзу не висловлювали таких же заперечень, коли Джо Байден проводив переговори з Путіним.

"Ми бачили, як президент Байден зустрічався з президентом Путіним кілька тижнів тому. Я сказав своїм друзям за столом: він не питав вашої думки. І ви бачите, як вони зустрічаються разом, і це вас не шокує. Ми дивні", - додав президент Франції.

Окрім того, Еммануель Макрон нарешті прокоментував чутки про його одержимість зустрічами з очільником Кремля.

"У мене немає одержимості щодо саміту за участю 27 (лідерів)... Я буду відвертий, мені не потрібен саміт ЄС, щоб побачити Владіміра Путіна. Я бачив його кілька разів в якості президента і буду продовжувати зустрічатися з ним", - заявив францзький лідер.

Як відомо, офіційний Брюссель відкинув пропозицію Берліну й Парижу провести незабаром саміт з російським диктатором Володимиром Путіним після того, як на захист інтересів України стали Польща та країни Балтії. Останні поскаржилися, що це буде неправильним сигналом.

Члени Євросоюзу на саміті виступили за вибіркову взаємодію з Москвою, проте також запропонували високому представникові підготувати варіанти обмежувальних заходів, включно з економічними обмеженнями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?