Британія приструнила Путіна після скандалу з переслідуванням есмінця
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія приструнила Путіна після скандалу з переслідуванням есмінця

Британія приструнила Путіна після скандалу з переслідуванням есмінця
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії звернулася до очільника Кремля Володимира Путіна та наголосила, що їй ніхто "не буде заважати" плавати у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя. З такою заявою виступив глава Міністерства оборони Британії Бен Воллес.

Джерело:  The Times

Британія поставила Путіна на місце після скандалу з есмінцем

"Королівський флот завжди буде дотримуватися міжнародного морського права і йому ніщо не буде перешкоджати у мирному проході", – підкреслив міністр оборони Британії.

Офіційний Лондон стверджує, що есмінець рухався "найбільш прямим і міжнародно визнаним шляхом" між Україною та Грузією.

Британська влада вкотре нагадала, що не визнає російського суверенітету над Кримом, який, згідно з міжнародним правом, належить Україні.

За словами міністра охорони навколишнього середовища Джорджа Юстіса, британські військові кораблі будуть готові знову плисти водами навколо Криму.

"Ми ніколи не приймали анексію Криму, це були українські територіальні води", - наголосив чиновник.

З окремою заявою також виступив Тобіас Елвуд, очільник комітету парламенту з питань оборони. За його словами, для офіційного Лондона вкрай важливо захищати міжнародні води, однак додав, що це також "небезпечна гра".

Як стверджують анонімні джерела видання, постріли, про які заявила російська сторона, відбулися "за три милі від HMS Defender.

"Все, що було випущено, не було спрямоване в наш корабель. Ми були в українських водах, що нам дозволено", - розповідають інсайдери.

Нагадаємо, 23 червня Міноборони РФ почало стверджувати, що HMS Defender увійшов в "російські територіальні води" поблизу Криму, і російський патрульний корабель здійснив попереджувальні постріли, а реактивний літак скинув бомби на його шляху.

Офіційний Лондон спростовує, що було відкрито попереджувальний вогонь. Згодом ЗМІ опублікували відео з борту есмінця, на якому видно, як його переслідують кораблі та літаки РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?