ЗСУ підготували Урагани до відбиття атаки з боку окупованого Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ підготували Урагани до відбиття атаки з боку окупованого Криму

ЗСУ підготували Урагани до відбиття атаки з боку окупованого Криму
Джерело:  online.ua

Українські військові провели навчання з окремим реактивним артилерійським полком Командування морської піхоти ВМС ЗС України. З дистанції 10 км вони знищили умовні групи піхоти, колони військової техніки і опорні пункти супротивника за допомогою РСЗВ "Ураган".

Джерело: фото і відео Командування морської піхоти

"Отримавши сигнал, підрозділи РСЗВ "Ураган" вирушили в район виконання завдань і зайняли вогневі позиції. Розрахунки швидко і злагоджено підготували свої бойові машини до бою і здійснили наведення. За задумом навчання, військовослужбовці окремого реактивного полку повинні були знищити різні цілі. Зокрема, це опорні пункти, групи піхоти, колони військової техніки тощо. Стрільба РСЗВ "Ураган" велася з закритих вогневих позицій на дистанцію більш 10 кілометрів ", - розповіли про навчання українські військові.

ЗСУ з Урагану відбили атаку з боку Криму (фото - facebook.com/kmp.vmsu.ua)

Стрільби з установок 9К57 Ураган калібру 220 мм пройшли на полігоні Широкий лан у Миколаївській області. Керували навчаннями майор Сергій Ананько і майор Костянтин Злуніцін. За їхніми словами, не дивлячись на складні погодні умови, воїни-артилеристи продемонстрували високий рівень підготовки і злагодженості.

"Всі цілі були вражені, поставлені завдання були виконані в повному обсязі і у відповідні терміни", - підвело підсумки навчань командування.

Які ризики атаки Росії з боку Криму

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони.

За даними командування Об'єднаних сил ЗСУ, в кінці лютого поточного року Путін перекинув до Криму 3 мобільні радіолокаційні станції дециметрового діапазону "Противник-Г" і 10 розвідувальних хімічних машин РХМ-6 на базі БТР-80.

Крім того, нещодавно на озброєння Чорноморського флоту РФ прийняли новий патрульний корабель "Сергій Котов" і малий ракетний корабель "Грайворон". У ВСУ звертають на те, що ці кораблі оснащені універсальним корабельним комплексом "Калібр-НК".

У березні поточного року Росія спровокувала надзвичайно гостру ескалацію протистояння з Україною. До українських кордонів були перекинуті понад 100 тисяч військовослужбовців нібито для навчань.

Західні партнери Києва звернули увагу, що концентрація сили в районах, що межують з Україною, або в Криму перетнула рівень 2014-2015 років. Навіть після того, як Міноборони РФ оголосило про відвід підрозділів в місця постійної дислокації, союзники попередили про те, що загроза залишається.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?