ВМС України підготували десант, авіацію і кораблі до провокацій Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

ВМС України підготували десант, авіацію і кораблі до провокацій Росії

ВМС України підготували десант, авіацію і кораблі до провокацій Росії
Джерело:  online.ua

Військово-морські сили України провели тактичні навчання корабельної десантної групи в районах Чорного моря. До них залучили дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти, морську авіацію і авіацію повітряних сил.

Джерело: пресслужба ВМС України

Тактичні навчання в Чорному морі проходили в кілька етапів. З початку кораблі десантної групи призвели у вищу ступінь бойової готовності, потім провели завантаження особового складу і техніки, вивели їх з пункту базування, розгорнули корабельну десантну групу в районах формування десанту.

Тактичні навчання ВМС України в Чорному морі (фото - facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Епізоди тактичних навчань з організації маневрування відпрацьовувалися за сигналами MTP, які використовують країни-члени НАТО. Крім того, українські моряки здійснювали тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу, надавали допомогу аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений корабель тощо.

"Тактичні епізоди протикатерної оборони корабельної десантної групи на переході морем ми здійснювали з фактичним виконанням бойових вправ по морським цілям. До моменту долучалися бойові розрахунки морської піхоти, які показали високу готовність і хороший вогневий показник", - розповів командир флотилії капітан 1 рангу Юрій Федаш.

Тактичні навчання ВМС України в Чорному морі (фото - facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Він також уточнив, що особливостями цього тактичного навчання було використання надувних мішеней типу "Killer Tomatoes", які використовуються в країнах-членах НАТО, і до цього не використовувалися в Україні.

На фінальному етапі навчань "Бій за висадку" брала участь також бомбоштурмова авіація Повітряних Сил і вертольоти вогневої підтримки морської авіації. Висадку морського десанту на необладнане узбережжя було здійснено морським і повітряним способами. При залученні корабельно-катерного складу корабельної десантної групи і бойових розрахунків морської піхоти, яка виконувала бойові вправи з колективної зброї, українські військові відпрацювали тактичний епізод вогневої підтримки військ на приморському напрямку.

Тактичні навчання ВМС України в Чорному морі (фото - facebook.com/navy.mil.gov.ua)

"Тактичне навчання корабельної десантної групи було підготовчим. На ньому відпрацьовувалося злагодження корабельно-катерного складу, а також командного пункту корабельної десантної групи. В цілому екіпажі показали хороший рівень бойової підготовки. Завдяки таким навчанням ми підтримуємо належний рівень бойової готовності корабельно-катерного складу до виконання поставлених завдань і в подальшому плануємо нарощувати бойові можливості з висадки морського десанту ", - підвів підсумки навчань командир флотилії.

Які ризики атаки Росії з боку Криму

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони.

За даними командування Об'єднаних сил ЗСУ, в кінці лютого поточного року Путін перекинув до Криму 3 мобільних радіолокаційних станції дециметрового діапазону "Противник-Г" і 10 розвідувальних хімічних машин РХМ-6 на базі БТР-80.

Крім того, нещодавно на озброєння Чорноморського флоту РФ прийняли новий патрульний корабель "Сергій Котов" і малий ракетний корабель "Грайворон". У ВСУ звертають на те, що ці кораблі оснащені універсальним корабельним комплексом "Калібр-НК".

У березні поточного року Росія спровокувала надзвичайно гостру ескалацію протистояння з Україною. До українських кордонів були перекинуті понад 100 тисяч військовослужбовців нібито для навчань.

Західні партнери Києва звертали увагу, що концентрація сили в районах, що межують з Україною, або в Криму перетнула рівень 2014-2015 років. Навіть після того, як Міноборони РФ оголосило про відвід підрозділів в місця постійної дислокації, союзники попередили про те, що загроза залишається. Це підтверджують і в розвідці України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?