Зеленський заявив про підготовку захоплення Росією Києва, Харкова та Одеси
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський заявив про підготовку захоплення Росією Києва, Харкова та Одеси

Зеленський заявив про підготовку захоплення Росією Києва, Харкова та Одеси
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про відпрацювання Росією варіантів можливого захоплення великих міст України - Києва, Харкова, Одеси. За його даними, ескалація може наступити під час спільних військових навчань Білорусі і Росії "Захід - 2021" у вересні.

Джерело: Офіс президента України

Зеленський, кажучи про стягування військ РФ до кордонів України навесні 2021 року, пояснив, що причиною "показового стягування і відведення військ" була зовнішня причина - поява нової адміністрації США. Але і зараз, за його даними, ймовірність ескалації все ще є. Він попереджає, що якщо значно збільшиться кількість російських військових біля українських кордонів, то це може закінчитися "серйозним конфліктом, серйозною війною, дуже серйозною провокацією".

"У Росії кажуть:" Ми тут при чому? Ви говорите з цими товаришами з "ДНР / ЛНР". Тоді питання: а "Захід-2021" (спільні військові навчання Росії і Білорусі "Захід-2021" - ред.), навчання, які ви проводите - не "ЛДНР", не ОРДЛО, це ви (Росія. - ред.) проводите . Тоді скажіть мені, а чому тут - за тією інформацією, яку ми отримуємо - відпрацьовуються варіанти можливого захоплення Києва, Одеси, Харкова? Просто дивуєшся, як можна ось так говорити одне, а робити інше ", - заявив Зеленський.

Зеленський оцінив ризики повномасштабної війни з Росією

У ситуації, що склалася, як зазначив Зеленський, Україна повинна очікувати ускладнень і бути готовою до них кожен день. При цьому він сподівається, що війни вдасться уникнути.

"Імовірність провокацій є, зокрема, і в середині вересня, коли буде Захід-2021. І все ж я вважаю, що в повномасштабній війні РФ не зацікавлена ... Я не сказав, що не буде ескалації. Імовірність ескалації є кожен день. Я вважаю , що не буде повномасштабної війни. Я дуже в це вірю, тому що це Третя світова війна ", - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?