У Путіна знову загрожують США і НАТО через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна знову загрожують США і НАТО через Україну

У Путіна знову загрожують США і НАТО через Україну
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна всерйоз стурбована масштабними навчаннями Sea Breeze в Чорному морі. Офіційна Москва закликає США і НАТО відмовитися від них - загрожує "ненавмисними інцидентами".

Джерело: Twitter посольства Росії в США

Навчання Sea Breeze 2021, в яких, крім США і України, візьмуть участь 30 країн, в числі яких десятки країн НАТО, поблизу українського узбережжя викликають у російських військових і влади найсерйозніші побоювання. У Міноборони РФ вважають, що ці морські навчання далеко виходять за водні рубежі, оскільки передбачають висадку морського десанту, а також дії Сил спецоперацій НАТО спільно з сухопутними військами на території України поблизу кордонів окупованого Росією Криму.

"Масштабність і явно агресивний характер навчань Sea Breeze ніяк не відповідають реальним завданням безпеки в Чорноморському регіоні. Підвищують ризики ненавмисних інцидентів. Заохочують мілітаристські настрої в Києві. Настійно закликаємо США і їх союзників відмовитися від відпрацювання військових дій на Чорному морі", - разом з Міноборони РФ б'ють на сполох і російські дипломати.

У російському посольстві пропонують Sea Breeze проводити навчання в форматі BLACKSEAFOR, в яких передбачена участь Болгарії, Грузії, Росії, Румунії, Туреччини та України. На думку посольства, цей формат націлений на зміцнення заходів довіри на морі. Там же стверджють, що "всі виникаючі проблеми в чорноморському регіоні можуть вирішити причорноморські держави без" нав'язування "допомоги ззовні".

Що відомо про навчання Sea Breeze в Україні

У 2021 році в українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze прийме участь рекордна кількість країн-учасників - 32 країни з шести континентів. Навчання розпочнуться 28 червня і продовжаться до 10 липня.

В Sea Breeze-2021 візьмуть участь 5 тисяч військових. До навчань також залучать 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу. Крім того, до навчань приєднається Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі. У Генеральному штабі ЗСУ уточнювали, що навчання будуть проводити в північно-західній частині Чорного моря, а також в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?