ВМС Франції направили розвідувальний корабель в Чорне море
Категорія
Світ
Дата публікації

ВМС Франції направили розвідувальний корабель в Чорне море

ВМС Франції направили розвідувальний корабель в Чорне море
Джерело:  online.ua

17 червня в Чорне море увійшов розвідувальний корабель ВМС Франції A645 Alize. Цей корабль вже відправляли в Чорне море відразу після окупації Криму.

Джерело: Facebook керівника проекту Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка

Програма перебування в Чорному морі французського корабля поки невідома. Імовірно, судно буде брати участь в щорічних міжнародних навчаннях "Сі Бриз".

Клименко розповів, що офіційно цей корабель класифікується як Diving support ship, тобто судно водолазної підтримки, але фактично використовується для забезпечення роботи дайверів Direction Générale de la Sécurité Extérieure (служби зовнішньої розвідки Франції).

Розвідувальний корабель ВМС Франції A645 Alize - характеристики

Корабель A645 Alize увійшов до складу ВМС Франції в 2005 році. Його довжина становить 60 метрів, ширина - 14 м. Він оснащений легким озброєнням і має вертолітний майданчик.

У відкритих джерелах в характеристиках корабля вказуються різні дані. У Вікіпедії зазначено, що A645 Alize, крім екіпажу 17 осіб, може прийняти на борт спецпідрозділ з 30 водолазів, а на офіційному сайті Міноборони Франції вказано, що число "пасажирів" може досягати 230 осіб.

Росія стежить за кораблями НАТО в Чорному морі

Кілька днів тому в акваторію Чорному морі увійшли два бойових кораблі військового блоку НАТО - есмінець з керованою ракетною зброєю "Дефендер" ВМС Великої Британії і фрегат "Евертон" ВМС Нідерландів.

У Міноборони РФ миттєво повідомили, що сили Чорноморського флоту Росії почали пильно стежити за діями цих бойових кораблів Північноатлантичного альянсу. Офіційна Москва побоюється напруги поблизу берегів окупованого Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?