Глава Міноборони Британії назвав Росію загрозою № 1
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава Міноборони Британії назвав Росію загрозою № 1

Глава Міноборони Британії назвав Росію загрозою № 1
Джерело:  online.ua

Російські військові кораблі і підводні човни активізувалися у британських кордонів. У Міноборони Великої Британії стурбовані ситуацією. Глава оборонного британського відомства Бен Уоллес заявив, що Росія становить загрозу № 1 для Британії.

Джерело: The Telegraph

Британський міністр пояснив, що російські підводні човни постійно "кружляють вздовж усього узбережжя" Великої Британії. Він нагадав, що в кінці минулого року російський підводний човен засікли в Ірландському морі, чого не відбувалося "дуже давно".

"Нас регулярно відвідують російські кораблі, які сунуть свій ніс всюди. Нас регулярно відвідує кілька російських військових кораблів. Ми намагалися досягти деескалації. Випробували різні методи. Але на даний момент, поки Росія не змінить свою поведінку, досить складно зрозуміти, куди ми рухаємося", - зазначив Уоллес.

Британія назвала Росію загрозою № 1

З 2013 року до теперішнього часу Велика Британія зафіксувала мінімум 150 випадків появи російських Військово-морських Сил у британських берегів. Особливо це було відзначено, за словами Уоллеса, в кінці минулого року, коли дев'ять російських кораблів були помічені в водах навколо Великої Британії. Королівському флоту доводиться відправляти фрегат або есмінець для перехоплення або спостереження за переміщеннями россіской військових кораблів.

Раніше, пояснює міністр оборони Великої Британії, російські кораблі заходили в Ла-Манш або Північне море, а тепер стали з'являтися в акваторії Ірландського моря.

"І це зайвий раз доводить, що Росія є загрозою номер один для Великої Британії", - підкреслив Уоллес.

Велика Британія визнала Росію головним ворогом

Місяць тому влада Великої Британії представила нову доктрину оборони і безпеки до 2030 року, в якій Росія визначена найгострішою і актуальною проблемою королівства. Причиною стали агресивні вторгнення російських військових в британські води і повітряний простір, а також отруєння російськими спецслужбами колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері бойовою отрутою "Новачок".

Військова доктрина Великої Британії, зокрема, передбачає:

  • комплексну модернізацію і розширення ядерних озброєнь;

  • розширення фінансування розвідки і спецслужб, виділення бюджетів на технологічну модернізацію, на взаємодію, зміни в законодавстві, посилення ролі Об'єднаного комітету з розвідки;

  • наукову і технологічну стратегію Міноборони для розвитку технологій в космосі, кібернетиці, біоінженерії, електромагнітному зброю, гіперзвуковому зброю;

  • розвиток мережі інноваційних хабів в основних технологічних кластерах;

  • створення національних кібернетичних сил;

  • посилення операційного центру по боротьбі з тероризмом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?