Велика Британія починає потужну спецоперацію проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія починає потужну спецоперацію проти Росії

Велика Британія починає потужну спецоперацію проти Росії
Джерело:  online.ua

Після того як британський прем'єр-міністр Борис Джонсон виступив із заявою, в якій назвав Росію головною загрозою для країни, військове керівництво Великої Британії доручило спецназу протидіяти втручанню Росії по всьому світу. Тепер особлива повітряна служба і групи сил спеціального призначення будуть вести боротьбу з ворожими державними суб'єктами, яким раніше протистояли тільки зовнішньополітична розвідка Великої Британії (MI6) і Центр урядового зв'язку (GCHQ). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Daily Telegraph.

"Підрозділи SFG працюватимуть разом з MI6, проводячи секретні операції щодо російських шпигунів і військових підрозділів. Підрозділам SFG буде доручено викривати діяльність російської військової розвідки, протидіяти "ПВК Вагнера" і т. п.", - розкрив подробиці нового етапу боротьби з Росією начальник генерального штабу ЗС Великої Британії Марк Карлтон-Сміт.

Крім Росії, британський спецназ буде протидіяти Китаю, Північній Кореї та Ірану. На ці заходи збройним силам Британії додатково виділять 3 млрд фунтів, з яких 120 млн підуть на формування нової бригади спеціального призначення. Ця бригада буде підтримувати роботу SAS і сили держав-партнерів Великої Британії по всьому світу.

Також міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес анонсував, що найближчим часом британські ВМС отримають багатоцільовий розвідувальний корабель, який буде захищати підводні оптоволоконні кабелі від зовнішніх загроз, зокрема від російської. За його словами, нове судно для багатоцільового спостереження за океаном буде оснащено сучасними датчиками і буде нести низку дистанційно керованих і автономних підводних дронів, які будуть збирати дані.

Як відомо, Велика Британія визнала Росію ворожою державою і головною загрозою через агресивні вторгнення в британські води і повітряний простір, а також через отруєння російськими спецслужбами колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері бойовою отрутою "Новачок". У Москві вже три роки намагаються виправдатися за цей інцидент, але довести невинність Кремля режиму Путіна так і не вдалося.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що контррозвідка Великої Британії посилила безпеку через загрозу з боку Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?