Росія влаштувала стеження за новітнім британським кораблем в Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала стеження за новітнім британським кораблем в Чорному морі

Росія влаштувала стеження за новітнім британським кораблем в Чорному морі
Джерело:  online.ua

16 травня в Чорне море увійшов новітній британський патрульний корабель прибережної зони Trent. Раніше в ВМС Великоъ Британії уточнювали, що таким чином Лондон підтримує Україну на тлі нарощування Росією військ біля кордонів. Чорноморський флот РФ вже почав стежити за британським кораблем.

Джерело: дані системи моніторингу Мarinetraffic, Міноборони РФ

Британський Trent увійшов до акваторії Чорного моря вранці 16 травня. Програма його візиту поки не відома.

Керівник Моніторингової групи BlaskSeaNews Андрій Клименко в Facebook уточнив, що новий корабель був прийнятий до складу Королівського флоту в серпні 2020 року.

"Цікавий і вірний тренд вже помітний серед наших союзників - саме патрульні кораблі і патрульні операції із захисту судноплавства між Босфором і портами Одеської, Миколаївської та Херсонської областей нам потрібні сьогодні для блокування частини ризиків", - прокоментував Клименко появу британського корабля в Чорному морі.

Британський корабель Trent- характеристики

Trent - один з новітніх кораблів британського флоту. Його довжина сягає 90 метрів, ширина 13 м, осадка - 3,8 м. Пара дизелів розганяють корабель до 25 вузлів. Екіпаж складає 60 моряків.

На озброєнні Trent стоять:

  • 30-мм артустановки DS30M Mк2

  • пара 7,62 мм кулеметів Mк44

  • вертолітний майданчик, який може прийняти вертоліт типу Мерлін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?