Команда Путіна пригрозила Туреччині за військову допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна пригрозила Туреччині за військову допомогу Україні

Команда Путіна пригрозила Туреччині за військову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Росії Сергій Лавров готує переговори з колегами з Туреччини, яким висловить претензії за військову допомогу Анкари Києву і спроби "затягнути" Україну в НАТО. Він дав зрозуміти, що Росія перегляне відносини з Туреччиною, якщо команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана продовжить допомагати Україні.

Джерело: відео пресконференції Лаврова

Російський міністр не приховує, що офіційна Москва обурена планами Туреччини поставляти Україні бойові безпілотники Bayraktar TB2. Лавров попередив, що Москва не буде просто спостерігати, як країна НАТО, якій Росія поставлена комплекси ППО С-400, продає озброєння Україні.

"Ми дуже чітко, недвозначно свою позицію щодо спроб затягувати Україну в НАТО позначили. У мене немає сумнівів, що серйозні, відповідальні держави прекрасно розуміють, про що йде мова. Ми в регулярному діалозі з нашими турецькими колегами, найближчим часом у нас планується черговий контакт. Я думаю, ми, звичайно ж, поговоримо і на цю тему теж ", - попередив Лавров.

Україна закуповує турецькі бойові дрони для стримування Росії

Ще в минулому році Україна підписала з Туреччиною угоду про закупівлю для ЗСУ ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2. Напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що турецькі ударні безпілотники потрібні ЗСУ для стримування Росії і захисту української території. Він пояснив, що Київ закуповує військову техніку не для нападу, а для захисту.

"Дрони потрібні для стримування Росії. Вона подумає двічі перед тим, як задумати ескалацію або широкомасштабний напад на Україну. І це не тільки про БПЛА, це про будь-яке військове озброєння, яке купує Україна. Ми купуємо дрони та інше озброєння не для нападу, а для свого захисту ... Росія докладає зусиль, щоб країни не продавали Україні зброю. Росія хоче послабити Україну, чим слабкішими ми будемо, тим більше можливостей буде у Росії нав'язувати щось своє ", - пояснив Кулеба.

Росія шантажує Туреччину через зброю для України

Президент Росії Володимир Путін жорстко шантажує турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана за підтримку України. Зокрема, Кремль зводить політичні рахунки з Анкарою через російських туристів, а також загрожує розривом відносин.

21 червня перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Олександр Шерін заявив про намір запросити послів України і Туреччини у зв'язку із заявами Кулеби про придбання безпілотників для стримування Росії.

"Необхідно з'ясувати це питання і переглянути взаємини Росії з Туреччиною, так як це країна НАТО, ми їй поставляємо комплекси ППО С-400, а вона поставляє озброєння Україні, знаючи, які відносини у нас з нею", - загрожують в Держдумі РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?