Ердоган розповів Зеленському про жорсткий шантаж Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган розповів Зеленському про жорсткий шантаж Путіна

Ердоган розповів Зеленському про жорсткий шантаж Путіна
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін жорстко шантажує турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана за підтримку України. Кремль чинить політичний тиск на Анкару за рахунок російських туристів.

Джерело: Wall Street Journal

За словами обізнаних джерел видання, Ердоган не приховує серйозного тиску з боку Москви, яка незадоволена тим, що турецький лідер підтримує Київ у питанні деокупації Криму і продає українській стороні безпілотні літальні апарати Bayraktar. Про це Ердоган вже розповів президенту України Володимиру Зеленському під час їх зустрічі в квітні.

"Продаж дронів в Туреччині обурив Москву. Посилаючись на зростання числа випадків захворювання COVID-19 в Туреччині, Росія в квітні призупинила більшість авіаперельотів між двома країнами до 1 червня, через що Туреччина втратила російських туристів, які приїжджають туди під час травневих свят" , - зазначає видання.

Заборона на польоти до Туреччини з Росії

Росія вирішила обмежити пасажирське авіасполучення з Туреччиною з 15 квітня по 1 червня нібито через пандемію коронавіруса. В кінці травня російська влада продовжила заборону до кінця червня і натякає, що вона буде діяти і далі, а це значить, що Туреччина залишиться без значного прибутку від російських туристів в самий розпал туристичного сезону.

Експерти переконані, що Путін грає на нервах у Ердогана і знову використовує пандемію, щоб звести політичні рахунки з турецьким лідером, який підтримує Україну в боротьбі з російською агресією.

Претензії до Туреччини недавно озвучував міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Він попередив Ердогана, що Москва розцінює його підтримку України в питанні деокупаціі Криму як "зазіхання на територіальну цілісність Росії".

Ердоган підтримує Україну на тлі агресії Росії

Турецький лідер Реджеп Ердоган засуджує загострення на Донбасі і стягування російських військ до українських кордонів. Він також підтримує створення Кримської платформи і підтверджує участь Туреччини в ній.

Ердоган стверджує, що не визнає і ніколи не визнає Крим "російським".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?